foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas Futbola federācija skaidro, kāpēc pērn gadījušies 2,63 miljonu lieli zaudējumi
Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.
Futbols
2019. gada 23. aprīlis, 10:36

Latvijas Futbola federācija skaidro, kāpēc pērn gadījušies 2,63 miljonu lieli zaudējumi

Jauns.lv / LETA

Latvijas Futbola federācija (LFF) zaudējumus 2018. gadā skaidro ar no organizācijas iepriekšējās valdes pārņemto budžetu, informē LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Atsaucoties uz "Firmas.lv" pieejamo informāciju, tika ziņots, ka LFF 2018. gadu noslēgusi ar 2,63 miljonu eiro lieliem zaudējumiem. Savukārt 2017. gadu LFF noslēdza ar 2,6 miljonu eiro peļņu

Kā skaidro Pukinsks, jaunā LFF vadības komanda sāka darbu 2018. gada vasarā, pārņemot mantojumā iepriekšējā valdē apstiprināto 2018. gada budžetu, kurā bija paredzēts 1,8 miljonu eiro deficīts.

"LFF 2017. gada labie finanšu rezultāti ir saistīti ar 2,5 miljonu eiro lielu saņemto avansu no Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) par programmām, uz kurām attiecināmie izdevumi veidojās 2018. gadā, tādējādi radot maldīgu priekšstatu par pagājušā gada finanšu rezultātiem," raksta Pukinsks.

Viņš atzīst, ka ar personāla atlīdzību saistītās izmaksas pērn patiešām tika palielinātas par 9,5%, taču 130 000 eiro bija vienreizēji federācijas izdevumi, kas bija saistīti ar divu darba līgumu pārtraukšanu. Otrkārt, stiprinot federācijas kompetenci, vairāki ārštatā strādājoši speciālisti ir uzaicināti pastāvīgā darbā. Vienlaikus par 153 000 eiro tika samazināti kopējie administratīvie izdevumi.

Tāpat LFF pērn ieguldījusi lielu darbu, lai pilnveidotu un precizētu federācijas grāmatvedības politiku, kā arī likvidētu iepriekšējās LFF vadības komandas atstātās problēmas. Viena no būtiskākajām izmaiņām 2018. gada pārskatā esot tas, ka pērn tika mainīta grāmatvedības politika, tādējādi objektīvi atspoguļoti LFF līdz 2017. gada 31. decembrim veiktie maksājumi Mācību un treniņu centram (MTC) "Staicele".

Pagājušā gada nogalē veiktajā MTC "Staicele" auditā konstatēts, ka LFF piešķirtie līdzekļi tiek izmantoti tēriņiem, nevis ieguldījumiem kapitālā un infrastruktūrā, kas būtu atgūstami. Pārvērtējot LFF ieguldījumus pēc pašu kapitāla metodes, LFF 2018. gada pārskatā ietverti zaudējumi 548 942 eiro apmērā.

2018. gadā par 300 000 eiro, salīdzinot ar 2017. gadu, ticis palielināts atbalsts futbola akadēmijas programmām, infrastruktūras attīstības atbalsta programmām atbalsts pieaudzis par 196 000 eiro, bet futbola klubu atbalsta un tehniskajām programmām - par 149 000 eiro.

"Kopumā var teikt, ka viens no 2018. gada svarīgākajiem darbiem bija finanšu plūsmas stabilizēšana. Pie tā turpināsim strādāt arī 2019. gadā, turpinot samazināt administratīvās izmaksas un piesaistot jaunus sponsorus," raksta Pukinsks.

Latvijas Futbola federācija (LFF) ir vienīgā futbola asociācija Latvijā, kuru ir atzinusi FIFA un UEFA, un tā ir atbildīga par futbola attīstību valstī, kā arī tai ir tiesības pārstāvēt Latviju FIFA, UEFA un citās sporta institūcijās. LFF pieder ekskluzīvas tiesības organizēt un vadīt visu līmeņu futbola sacensības.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās