foto: Publicitātes foto
Noslēdzies Latvijas jaunatnes čempionāta fināls 64 lauciņu dambretē
Sacensībās visveiksmīgāk nostartēja "Domātprieka" pārstāvji.
Citi sporta veidi
2019. gada 18. marts, 10:06

Noslēdzies Latvijas jaunatnes čempionāta fināls 64 lauciņu dambretē

Karlīna Timofejeva

No 11. līdz 16. martam, viesnīcā "Radisson Blu Latvija", Rīgā norisinājās Latvijas jaunatnes čempionāta fināls 64 lauciņu dambretē, kas kopā pulcēja Latvijas labākos dambretistus U-8, U-10, U-13 un U-16 vecuma grupās. Sacensības organizēja Latvijas Dambretes Federācija un to laikā tika noskaidroti spēcīgākie Latvijas jaunie dambretisti, portālu Jauns.lv informēja rīkotāji.

Sacensības norisinājās klasiskajā, ātrajā un ātrspēlē 64 lauciņu dambretē. Godalgoto vietu ieguvēji tika apbalvoti ar medaļām, kausiem un piemiņas balvām. Lielāko godalgu skaitu ieguva bērni no "Domātprieka" ar 14 godalgotām vietām, savukārt otrā labākā ar 13 godalgām bija Bauskas novada BJSS. 9 medaļas Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skolai, kurai otrs lielākais zelta medaļu skaits un Salaspilij.

Latvijas jaunatnes čempionāta 2019. gada fināls 64 lauciņu dambretē

No 11. līdz 16. martam, viesnīcā "Radisson Blu Latvija", Rīgā norisinājās Latvijas jaunatnes čempionāta fināls 64 lauciņu dambretē, kas kopā ...

gallery icon
323

Klasiskajā 64 lauciņu dambretē Latvijas jaunatnes čempionāta finālā U-8 grupā zēniem uzvaru izcīnīja  Aleksandrs Ivanovs (Domātprieks), bet meitenēm Annija Žilinska (Rīgas 72.vidusskola). U-10 grupā zēniem par čempionu kļuva Roberts Maikūns (Bauskas NBJSS), bet meitenēm Diāna Malofeja (Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skola). U-13 grupā zēniem uzvaras laurus plūca Klāvs Norenbergs (Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skola), bet savukārt meitenēm Valda Vasariete (Salaspils). U-16 grupā zēniem uzvarēja Kristers Lapiņš (Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skola), bet meitenēm uzvarēja Jūlija Poļanska (Rīgas 72. vidusskola).

Latvijas jaunatnes čempionāta finālā 64 lauciņu dambretes ātrspēlē U-8 grupā uzvaru izcīnīja Daniils Korotkihs ("Domātprieks") un Varvara Ivanova ("Domātprieks"). U-10 grupā par čempioniem kļuva Pēteris Kripāns (Valmiera) un Malvīne Misāne ("Domātprieks"). U-13 grupā uzvarēja Klāvs Norenbergs (Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skola) un Diāna Stecka (Salaspils). Savukārt U-16 grupā labākos rezultātus parādīja Reinis Štāls (Bauskas novada BJSS) un Valērija Zarovska (Dobeles sporta skola).

Kā trešā disciplīna Latvijas jaunatnes čempionāta finālā bija ātrā dambrete, kur vislabākos rezultātus U-8 grupā parādīja Aleksandrs Ivanovs ("Domātprieks") un Varvara Ivanova ("Domātprieks). U-10 grupā uzvarēja Roberts Serpāns (Kuldīgas NSS) un Malvīne Misāne ("Domātprieks"). U-13 grupā uzvaras laurus plūca Klāvs Norenbergs (Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skola) un Diāna Stecka (Salaspils). U-16 grupā par čempioniem kļuva Vsevelods Mitrēvičs (BJC Bolderāja) un Neļa Malahovska (Rēzeknes NBJSS).

Sacensības norisinājās pēc Starptautiskās dambretes federācijas noteikumiem – riņķa sistēma ar mikromačiem. Pasākuma ģenerālsponsors bija LR Izglītības un zinātnes ministrija, savukārt vērtīgas balvas nodrošināja "Marvelous Communication".