foto: EPA/Scanpix
Rastorgujevam 25.vieta PČ masu startā
Rastorgujevam 25.vieta pasaules čempionāta sacensībās ar masu startu, zeltu izcīna Vindišs.
Citi sporta veidi
2019. gada 17. marts, 18:15

Rastorgujevam 25.vieta PČ masu startā

Jauns.lv / LETA

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Estešundā, Zviedrijā, lielā sniegputenī izcīnīja 25.vietu pasaules čempionāta sacensībās 15 kilometru distancē ar masu startu.

Tikmēr par čempionu kļuva itālis Dominiks Vindišs, atkārtojot šodien tautietes Dorotejas Vīreres iespēto. Viņš šautuvē pieļāva trīs kļūdas, finišēdams pēc 40 minūtēm un 54,1 sekundes.

Savukārt sudraba medaļu izcīnīja francūzis Antonīns Gigonā, kurš arī neaizvēra trīs mērķus un Vindišam zaudēja 22,8 sekundes. Nieka pussekundi aiz Gigonā finišēja austrietis Juliāns Eberhards, kurš noslēpoja četrus soda apļus.

Četras sekundes aiz goda pjedestāla finišēja krievs Aleksandrs Loginovs, piektais bija francūzis Kentēns Fijons-Majē, bet pirmo sešinieku noslēdza vācietis Arnds Peifers.

Rastorgujevs otrajā un trešajā šautuvē pieļāva pa divām kļūdām, uzvarētājam zaudējot divas minūtes un 43,5 sekundes, kas deva 25.vietu. Trasē viņam bija vien 29.ātrākais solis no 30 biatlonistiem.

Zelta medaļas liktenis izšķīrās ceturtajā ugunslīnijā, kurā kopā ieslēpoja krievs Jevgēņijs Garaņičevs un norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē, taču abi stiprajā vējā pieļāva attiecīgi četras un trīs kļūdas, kas dzēsa viņu cerības uz medaļām.

Tikmēr Vindišs aizvēra visus mērķus un kļuva par līderi, tuvāko sekotāju Simonu Ederu apsteidzot par 15,3 sekundēm. Itālis līdz finišam nosargāja vadību un tika kronēts par pasaules čempionu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Baiba Bendika svētdien izcīnīja 27.vietu pasaules čempionāta 12,5 kilometru sacensībās ar kopēju startu, bet par čempioni tika kronēta itāliete Vīrere.

Pasaules čempionāts sākās jau pagājušās nedēļas ceturtdienā, kad 2x6+2x7,5 kilometru jauktajā stafetē Latvijas izlase ar Baibu Bendiku, Jūliju Matvijenko, Aleksandru Patrijuku un Robertu Slotiņu tika apdzīta par apli, tobrīd esot 23.vietā.

Savukārt pēc tam sieviešu sprintā Bendika bija augstajā 17.vietā, kamēr debitante Matvijenko ieņēma pēdējo pozīciju starp 93 dalībniecēm. Vīriešiem sprintā Rastorgujevs guva 14.vietu, turklāt iedzīšanā viņš bija sestais, tādējādi sasniedzot savu karjeras labāko rezultātu pasaules čempionātos. Bendikai iedzīšanā tikmēr bija 23.pozīcija.

Turpinājumā otrdien 15 kilometru individuālajā distancē sievietēm Bendika pēc neveiksmīgas pēdējās šaušanas palika 52.vietā, kamēr Rastorgujevs 20 kilometru distancē izcīnīja 13.pozīciju. Ceturtdien Bendika ar Rastorgujevu bija desmitie sacensībās jauktajā pāru stafetē, kamēr sestdien 4x7,5 kilometru stafetē vīriešu kvartets tika apdzīts par apli, tobrīd atrodoties 24.vietā.

Šosezon Latvijas biatlonists savu labāko rezultātu Pasaules kausa posmos guva Rūpoldingā, kur izcīnīja 13.vietu sprintā. Pirms pasaules čempionāta viņš startēja Eiropas meistarsacīkstēs, kur sprintā bija astotais, bet iedzīšanā pacēlās uz piekto vietu.

Pēc pasaules čempionāta no 21. līdz 24.martam Holmenkollenē ar devīto posmu noslēgsies Pasaules kausa sezona.