foto: REUTERS/SCANPIX
Britu prese atklājusi neticamus faktus par pretinieku izspiegošanu Anglijas futbolā
Marselo Bjelsa visas savas karjeras laikā izspiegojis pretiniekus līdz neiedomājami dziļam līmenim.
Futbols
2019. gada 13. februāris, 12:38

Britu prese atklājusi neticamus faktus par pretinieku izspiegošanu Anglijas futbolā

Jauns.lv

Pārsteidzoša informācija par Līdsas pilsētā bāzētās futbola komandas F.C. "Leeds United" galveno treneri Marselo Bjelsu nonākusi britu medija "The Times" rīcībā.

Anglijas otras spēcīgākās līgas "Championship" vienas no līdervienībām galvenais treneris argentīnietis Marselo Bjelsa saviem padotajiem uzdevis neiedomājamus uzdevumus, lai izspiegotu pretiniekus. Liela daļa no tiem bijuši pat pretlikumīgi.

Jau gada sākumā Angliju pāršalca spiegošanas skandāls, kad Dārbi kluba F.C. "Derby County" slēgtajā treniņbāzē tika noķerts kāds melnās drēbēs tērpies cilvēks, kurš bija neatļauti iekļuvis sporta kompleksā un ar binokli izspiegoja vienības treniņu. Vēlāk izrādījās, ka spiegs bijis kāds 20 gadus vecs Bjelsas stažieris, kuram regulāri tika uzdots izpētīt pretiniekus, lai "United" būtu vieglāk sagatavoties spēlēm.

Britu laikraksts "The Times" noskaidrojis, ka Bjelsa savu jauno palīgu diennakti pirms spēlēm sūtījis uz sāncenšu pilsētu, kur spiegam vajadzēja iepazīties ar lokālo presi, komunicēt ar vietējiem iedzīvotājiem un pat bāros iedzert kopā ar nākamo pretinieku faniem.

Kļuvis zināms, ka Bjelsa šādas metodes esot piekopis visas savas trenera karjeras laikā, tomēr ar neko vairāk par trim Argentīnas čempionu tituliem ar Velez Sarsfield", ar ko arī otrā vieta "Copa Libertadores", un "Newell's Old Boys", kā arī Atēnu olimpisko spēļu zeltu ar Argentīnas izlasi, viņš nevar lepoties. Tikmēr Eiropā lielākie panākumi argentīniešu speciālistam gūti Spānijā ar Bilbao "Athletic", ar ko izcīnīta otrā vieta Spānijas kausā izcīņā "Copa del Rey" un UEFA Eiropas līgā.

Pašlaik Līdsas klubs pēc 31 no 46 kārtām ar 58 punktiem ieņem otro vietu "Championship" turnīra tabulā, atpaliekot no līdervienības Noridžas "City" par nieka diviem punktiem. Tikmēr Dārbi vienība iekrājusi 50 punktus un atrodas septītajā pozīcijā.

Regulārās sezonas beigās divas spēcīgākās "Championship" komandas pacelsies uz Anglijas premjerlīgu, bet trešās, ceturtās, piektās un sestās vietas ieguvējas izslēgšanas spēļu kārtā noskaidros vēl vienu ceļazīmes ieguvēju.