foto: LHF
Latvijas hokeja izlase pagarinājumā zaudē Kazahstānai un turnīru Dienvidkorejā noslēdz otrajā vietā
Latvijas izlase turnīrā Dienvidkorejā startēja ar pieciem leģionāriem un 18 "Optibet" Hokeja līgas (OHL) komandu spēlētājiem sastāvā.
Hokejs
2019. gada 8. februāris, 10:58

Latvijas hokeja izlase pagarinājumā zaudē Kazahstānai un turnīru Dienvidkorejā noslēdz otrajā vietā

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien ar zaudējumu noslēdza Dienvidkorejas pilsētā Kanninā notiekošo pārbaudes turnīru "Olympic Legacy Cup".

Latvijas hokejisti mačā par pirmo vietu turnīrā ar rezultātu 2:3 (0:0, 1:1, 1:1, 0:1) pagarinājumā piekāpās Kazahstānai, kas līdz ar to triumfēja "Olympic Legacy Cup".

Pirmais periods noslēdzās bez vārtu guvumiem, bet otrās trešdaļas sākumā Elvijs Biezais izvirzīja vadībā Latviju. Tiesa, Kazahstāna pēc pāris minūtēm izlīdzināja rezultātu. Trešās trešdaļas otrajā minūtē latvieši nonāca iedzinējos ar 1:2, bet nepilnas desmit minūtes līdz pamatlaika beigām Rūdolfs Maslovskis panāca neizšķirtu. Spēle turpinājās pagarinājumā, kurā Latvijas izlase ielaida vēl vienus vārtus un piekāpās ar rezultātu 2:3.

Jau ziņots, ka pirmajā mačā Latvijas komanda trešdien ar rezultātu 6:2 pārliecinoši uzvarēja mājinieci Dienvidkoreju, bet ceturtdien ar 3:6 apspēlēja Japānu. Tikmēr Kazahstāna ar 5:2 uzveica Japānu un ar 5:1 guva virsroku pār Dienvidkoreju.

Savukārt laikā no 10. līdz 12.februārim šādā pašā turnīrā piedalīsies arī Latvijas sieviešu izlase. "Olympic Legacy Cup" turnīri tiek rīkoti, lai atzīmētu vienu gadu pēc Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

Latvijas komanda gan šajā turnīrā bija stipri eksperimentālā sastāvā, turklāt to vadīja "Zemgale"/LLU galvenais treneris Valērijs Kuļibaba, kamēr Bobs Hārtlijs trenēja vairākus potenciālos līderus Rīgā un piedalījās treneru seminārā. Kuļibabam šajā turnīrā asistēja Igors Smirnovs, kurš vada "Mogo" vienību.

Latvijas izlase turnīrā Dienvidkorejā startēja ar pieciem leģionāriem un 18 "Optibet" Hokeja līgas (OHL) komandu spēlētājiem sastāvā. Tā veidošanā akcents tika likts uz vietējiem spēlētājiem, kuri sevi lieliski parādīja rudenī Baltkrievijas "Euro Ice Hockey Challenge" posmā.

No šī izlases sastāva ārzemēs šosezon spēlē Georgijs Pujacs (Drēzdenes "Eislowen", Vācija), Artūrs Salija ("Poprad", Slovākija), Maksims Ponomarenko ("Stjernen", Norvēģija), Elvijs Biezais (Gapas "Rapaces", Francija) un Georgs Golovkovs (Miltonkeinsas "Lightning", Lielbritānija).

Hārtlija vadītie hokejisti, gatavojoties pasaules čempionātam Slovākijā, piedalīsies "Euro Hockey Challenge" spēlēs. Latvijas pretinieki šosezon būs Francija, Krievija un Šveice. Mājas spēles izlase "Arēnā Rīga" aizvadīs 24. un 25.aprīlī pret Krieviju.

Latvijas izlases sastāvs turnīram Dienvidkorejā:

Vārtsargi: Rihards Cimermanis ("Zemgale"/LLU), Jānis Auziņš ("Prizma");

Aizsargi: Georgijs Pujacs (Drēzdenes "Eislowen", Vācija), Maksims Širokovs ("Prizma"), Artūrs Salija ("Poprad", Slovākija), Kristaps Jākobsons ("Zemgale"/LLU), Renārs Demiters ("Mogo"), Edmunds Augstkalns ("Kurbads"), Maksims Ponomarenko ("Stjernen", Norvēģija), Vjačeslavs Minajevs ("Liepāja");

Uzbrucēji: Artūrs Homjakovs, Vladislavs Adeļsons, Ričards Bernhards, Ēriks Žohovs (visi - "Zemgale"/LLU), Elvijs Biezais (Gapas "Rapaces", Francija), Aleksejs Širokovs ("Prizma"), Georgs Golovkovs (Miltonkeinsas "Lightning", Lielbritānija), Bruno Zabis, Egils Kalns (abi - "Liepāja"), Kārlis Ozoliņš, Rūdolfs Maslovskis, Gatis Gricinskis (visi - "Mogo"), Edgars Homjakovs ("Kurbads").