foto: AFP/Scanpix
"Mavericks" īpašnieks Kubans: "Porziņģis ir "All-Star" līmeņa spēlētājs"
Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kubans jau iepriekš vairākkārt izteicies, ka vēlas Kristapu Porziņģi savā komandā.
Basketbols
2019. gada 1. februāris, 10:25

"Mavericks" īpašnieks Kubans: "Porziņģis ir "All-Star" līmeņa spēlētājs"

Jauns.lv / LETA

Maiņas darījums, kurā tika iegūts arī latvietis Kristaps Porziņģis, bija labs solis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubam Dalasas "Mavericks", uzskata šīs vienības galvenais treneris Riks Kārlails.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka 23 gadus vecais Porziņģis ievērojamā maiņas darījumā ceturtdien no Ņujorkas "Knicks" nokļuva Dalasas "Mavericks" komandā. Vēl uz šo vienību devušies Tims Hārdevejs juniors, Kortnijs Lī un Trejs Burks, kamēr uz "Knicks" aizmainīti Deandrē Džordans, Deniss Smits juniors, Veslijs Metjūss un divas izvēles tiesības drafta pirmajā kārtā.

"Nevēlos pašlaik ieslīgt detaļās par šo maiņas darījumu, tomēr uzskatu, ka šis bija labs solis no mūsu kluba puses," pēc ceturtdien ciestā zaudējuma pret Detroitas "Pistons" teica Kārlails.

Tikmēr gandarīts par veikto darījumu bija arī "Mavericks" īpašnieks Marks Kubans.

"Vispirms jau vēlos pateikties Džordanam, Smitam un Metjūsam par ieguldīto darbu," Dalasas klubs citē Kubana teikto. "Viņi mums palīdzēja virzīties uz priekšu pēc ļoti grūtiem gadiem."

foto: AP/Scanpix
Arī Dalasā Kristaps spēlēs ar ierasto sesto numuru.

"Protams, esmu patīkami satraukts, ka esam ieguvuši tādus spēlētājus kā Porziņģis, Burks, Hārdevejs un Lī. Mēs no visiem četriem šiem spēlētājiem sagaidām lielas lietas," uzsvēra Kubans, kurš NBA pazīstams kā viens no kolorītākajiem klubu īpašniekiem. "Viņi visi sevi šajā līgā jau ir pierādījuši, turklāt Porziņģis ir "All-Star" līmeņa spēlētājs. Nevaru sagaidīt, kad viņi sāks spēlēt "Mavericks" komandā."

Porziņģis ir pārcēlies uz "Mavericks" komandu, kas vēl 2011. gadā kļuva par NBA čempioni. Tā ar 23 uzvarām 51 spēlē šobrīd ieņem 12. vietu Rietumu konferences kopvērtējumā un saglabā izredzes sasniegt izslēgšanas turnīru.

Tiesa, Porziņģis vēl joprojām ārstē nopietnu ceļgala traumu un tuvākajā laikā viņa atgriešanās laukumā neesot gaidāma.

foto: AFP/Scanpix
Arī "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails ir sajūsmā kluba papildinājumu.

"Knicks" klubs Porziņģi izvēlējās 2015. gada draftā ar kopējo ceturto numuru. Līdz šim viņš savas NBA karjeras laikā 186 spēlēs vidēji iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu. Savukārt iepriekšējā sezonā viņš 48 spēlēs caurmērā guva 22,7 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas un bloķēja 4,8 metienus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās