foto: Sintija Zandersone/LETA
Meieram 15 punkti un uzvara VTB mačā pār poļu klubu
Meiers nospēlēja nedaudz vairāk par 28 minūtēm un grozā raidīja septiņus no 12 divpunktu metieniem un vienu no diviem "sodiņiem".
Basketbols
2019. gada 26. janvāris, 22:25

Meieram 15 punkti un uzvara VTB mačā pār poļu klubu

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Mārtiņš Meiers sestdien iemeta 15 punktus, kamēr viņa pārstāvētā Krasnojarskas "Jeņisej" guva uzvaru VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā.

"Jeņisej" izbraukumā ar rezultātu 83:72 (20:18, 24:15, 21:24, 18:15) pārspēja Polijas klubu Zelona Guras "Stelmet".

Meiers šajā mačā laukumā pavadītajās 28 minūtēs un 13 sekundēs grozā raidīja septiņus no 12 divpunktu metieniem un vienu no diviem "sodiņiem", kamēr vienīgais viņa trejacis lidoja mērķim garām.

Vēl Latvijas basketbolista kontā septiņas atlēkušās bumbas, viens bloķēts metiens, trīs piezīmes un pieci izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva iekrāt 16 efektivitātes punktus.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Alekss Jangs.

Vienotās līgas kopvērtējuma līdere ar 13 panākumiem 14 dueļos ir Maskavas CSKA, kam ar 11 uzvarām seko Maskavas apgabala "Himki". Tikmēr Krasnojarskas "Jeņisej" ar sešām uzvarām 15 mačos ir desmitā, bet Jāņa Blūma pārstāvētā Permas "Parma", ko vada Nikolajs Mazurs, ar trim panākumiem 13 spēlēs atrodama 12.pozīcijā.

Savukārt Latvijas vicečempione "VEF Rīga" ar trim uzvarām 15 dueļos ir 13.pozīcijā 14 komandu konkurencē.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību.