foto: Zane Bitere/LETA
Rīgas "Dinamo" līderis Majone atzīts par KHL nedēļas labāko aizsargu
Rīgas "Dinamo" un visa KHL rezultatīvākais spēlētājs Metjū Majone.
Hokejs
2018. gada 22. oktobris, 15:27

Rīgas "Dinamo" līderis Majone atzīts par KHL nedēļas labāko aizsargu

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" aizsargs Metjū Majone atzīts par aizvadītās nedēļas labāko spēlētāju savā pozīcijā, vēsta turnīra rīkotāji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Majone aizvadītajā nedēļā trīs spēlēs palīdzēja izcīnīt divas uzvaras, šajos mačos gūstot vienus vārtus, veicot divas rezultatīvas piespēles un atzīmējoties ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Kanādietis šajos mačos septiņas reizes meta pa pretinieku vārtiem un bloķēja divus raidījumus.

Nedēļas pirmajā spēlē "Dinamo" otrdien savā laukumā ar rezultātu 0:1 piekāpās Habarovskas "Amur" komandai, bet Majone šajā mačā divas reizes meta pa pretinieku cietoksni un bija laukumā vienīgajā vārtu zaudējumā, tādējādi iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -1. Divas dienas vēlāk "Dinamo" viesos ar rezultātu 3:2 pārspēja Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas "Spartak", pret kuru kanādiešu aizsargs guva vienus vārtus, veica trīs metienus un tika pie pozitīvas lietderības +1.

Nedēļas noslēdzošajā mačā rīdzinieki sestdien ar 2:1 apspēlēja Maskavas apgabala "Vitjaz", Majonem izceļoties ar rezultatīvām piespēlēm abos gūtajos vārtos, diviem metieniem un lietderības koeficientu +1.

Majone ar sešiem vārtiem un 18 rezultatīvām piespēlēm ir KHL rezultatīvākais hokejists, bet viņam ar 23 punktiem seko divi Sanktpēterburgas SKA spēlētāji Patriks Herslijs (9+14) un Ņikita Gusevs (6+17).

Rīgas "Dinamo" ar 19 punktiem 20 spēlēs ieņem astoto vietu Rietumu konferences kopvērtējuma tabulā.

Iepriekšējo reizi kāds no "Dinamo" hokejistiem par labāko savā pozīcijā tika atzīts pērn novembrī, kad pie šī goda tika aizsargs Krišjānis Rēdlihs. Savukārt janvāra beigās par labāko jauno spēlētāju tika atzīts uzbrucējs Emīls Ģēģeris.

Par aizvadītās nedēļas labāko vārtsargu atzīts Novosibirskas "Sibirj" ripu ķērājs Denijs Teilors, kurš divos mačos spēles laikā ielaida tikai vienu ripu. Viņš šajās spēlēs atvairīja 98,39% metienu un vidēji 60 minūtēs ielaida 0,48 ripas.

Savukārt par labāko uzbrucēju nosaukts Magņitogorskas "Metallurg" līderis Sergejs Mozjakins, kurš aizvadītajā nedēļas nogalē kļuva par tēvu savam piektajam bērnam. Mozjakins trīs spēlēs guva trīs vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli, palīdzēdams komandai izcīnīt divas uzvaras. Krievu uzbrucējs 12 reizes meta pa pretinieku vārtiem un atzīmējās ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Tāpat KHL paziņojusi arī aizvadītās nedēļas labāko jauno spēlētāju, šo godu izpelnoties Jaroslavļas "Lokomotiv" 20 gadu vecajam vārtsargam Iļjam Konovalovam. Aizvadītajā nedēļā Konovalovs izcīnīja vienu "sauso" uzvaru, kas viņam bija jau trešā šajā sezonā. Pagājušonedēļ viņš atvairīja 96,72% metienu un vidēji 60 minūtēs ielaida 0,96 ripas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās