foto: ITAR-TASS/Scanpix/LETA
Miku Indraši un Maskavas "Dinamo" turpmāk trenēs pieredzējušais Krikunovs
Pieredzējušais Vladimirs Krikunovs turpmāk vadīs Maskavas "Dinamo".
Hokejs
2018. gada 2. oktobris, 16:03

Miku Indraši un Maskavas "Dinamo" turpmāk trenēs pieredzējušais Krikunovs

Jauns.lv / LETA

Par Latvijas izlases uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas "Dinamo" galveno treneri otrdien iecelts pieredzējušais Vladimirs Krikunovs.

Patlaban 68 gadus vecais Krikunovs amatā nomainīs Vladimiru Vorobjovu, kurš gan paliks "Dinamo" treneru štābā, bet turpmāk būs galvenā trenera palīgs. Līdzšinējos amatus saglabājuši arī asistenti Oļegs Orehovskis, Aleksandrs Stepanovs un Vitālijs Jeremejevs, bet komandu pamet viens no Vorobjova palīgiem Andrejs Nikolišins.

Jau ziņots, ka Maskavas "Dinamo" šo sezonu sākusi neveiksmīgi, 13 spēlēs izcīnot tikai trīs uzvaras, ar deviņiem punktiem ieņemot desmito vietu Rietumu konferencē. Maskavas klubam šobrīd ir četru zaudējumu sērija, piedevām pēdējos divos mačos tā nav guvusi vārtus.

Šosezon maskavieši vienu maču aizvadījuši arī pret Rīgas "Dinamo", 11.septembrī savās mājās ar 4:2 uzvarot Latvijas klubam.

Indrašis komandai pievienojās pirms šīs sezonas, 13 mačos uzbrucējam izceļoties ar četriem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Krikunovam šī ir atgriešanās pie Maskavas "Dinamo" stūres, jo šo komandu viņš trenēja no 2004. līdz 2008.gadam, 2005.gadā palīdzot izcīnīt Krievijas čempionu titulu. Zīmīgi, ka tobrīd viņa vadībā spēlēja arī Vorobjovs.

Savulaik PSRS čempionāta laikos Krikunovs sešas sezonas aizvadīja Rīgas "Dinamo" komandā. Viņam ir milzīga pieredze trenera amatā, jo speciālists savulaik vadījis arī Krievijas izlasi. Tāpat viņš 2008.gada pasaules čempionātā bija Latvijas izlases konsultants. Tāpat viņš bijis galvenais treneris Baltkrievijas, Kazahstānas un Slovēnijas izlasēs. Krikunovs 2002.gada olimpiskajās spēlēs Soltleiksitijā aizveda Baltkrieviju līdz pusfinālam, bet 2005.gada pasaules čempionātā ar Krieviju izcīnīja bronzas medaļu.

KHL Krikunovs ir trenējis arī Ņižņekamskas "Ņeftehimik", Kazaņas "Ak Bars" un Astanas "Baris" komandas, bet iepriekšējās divas sezonas strādāja ar Jekaterinburgas "Avtomobilist" vienību.

Iepriekš tika runāts, ka par Maskavas "Dinamo" galveno treneri varētu kļūt šobrīd bez darba esošais Oļegs Znaroks, kurš savulaik ar šo komandu divas reizes izcīnīja Gagarina kausu.

Nākamo spēli Maskavas "Dinamo" aizvadīs ceturtdien, uzņemot KHL čempioni Kazaņas "Ak Bars".