foto: Reuters/Scanpix/LETA
Uzbrucējs Džeimijs Vārdijs paziņo par nosacītām karjeras beigām Anglijas izlasē
Vārdijs: "Es nekļūstu jaunāks un esmu godīgs pret galveno treneri, kurš sastāvu vēlas veidot gados jaunu."
Futbols
2018. gada 28. augusts, 17:32

Uzbrucējs Džeimijs Vārdijs paziņo par nosacītām karjeras beigām Anglijas izlasē

LETA

Anglijas futbola vienības Lesteras "City" uzbrucējs Džeimijs Vārdijs paziņojis par nosacītām karjeras beigām nacionālajā izlasē.

Vārdijs, kurš Anglijas izlasi pārstāv kopš 2015.gada, pavēstījis, ka aiziet no valstsvienības, taču ir gatavs tajā atgriezties tikai tad, ja komandai būs savainojumu likstas uzbrucēju līnijā un ja treneri uzskatīs par nepieciešamu futbolistu iekļaut sastāvā.

Vārdijs vēlas visu uzmanību veltīt kluba karjerai.

"Godīgi sakot, par to domāju jau ilgāku laiku," birtu medijam "The Guardian" pauda 31 gadu vecais uzbrucējs. "Es nekļūstu jaunāks un esmu godīgs pret galveno treneri, kurš sastāvu vēlas veidot gados jaunu. Tieši ar šādu komandu Pasaules kausā sasniedzām pusfinālu un finišējām ceturtajā vietā."

Vārdijs valstsvienībā debitēja pirms trīs gadiem. Izsaukumu uz izlasi viņš izpelnījās, kad 2015./16.gada sezonā negaidīti ar Lesteras vienību triumfēja Anglijas premjerlīgā, turklāt bija komandas līderis un turnīra noslēgumā dalīti otrs labākais vārtu guvējs.

Savukārt Anglijas valstsvienības galvenais treneris Gerets Sautgeits izteicās, ka, viņaprāt, Vārdijs vēl var būt nozīmīgs palīgs izlasei. Abi gan ir vienojušies, ka Vārdijs pilnībā visas saites ar izlasi nepārraus.

Anglijas izlasē uzbrucējs aizvadījis 26 spēles un guvis septiņus vārtus.

Vēl tikai 2012.gadā Vārdijs spēlēja Anglijas piektajā jeb amatieru līgā, bet turpinājumā viņš pārgāja uz Lesteras "City", kas tobrīd spēlēja Anglijas otrajā līgā jeb "Championship". Pēc tam sekoja iekļūšana premjerlīgā un negaidīta uzvara tajā, kas Vārdijam pavēra ceļu uz Anglijas valstsvienību.

Par karjeras beigām Anglijas izlasē paziņojis arī "Chelsea" centra aizsargs Kehils. "Domāju, ka šobrīd ir īstais brīdis, lai aizietu no valstsvienības," kluba televīzijas kanālā pavēstīja futbolists. "Esmu lepns par to, ko paveicu izlasē, kā arī varu būt pagodināts, ka dažās spēlēs biju šīs komandas kapteinis."

Arī 32 gadus vecais Keihils nav bijis strikts savā lēmumā, sakot, ka nepieciešamības gadījumā var palīdzēt valstsvienībai. Viņš Anglijas izlasē ir nospēlējis 61 spēli un guvis piecus vārtus, bet "Chelsea" komandu pārstāv kopš 2011.gada.