foto: FIVB
Pļaviņam/Točam zaudējums otrajā Pasaules tūres finālposma mačā; Samoilovs/Šmēdiņš zaudē izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs
Mārtiņš Pļaviņš (pa kreisi) un Edgars Točs sīvā cīņā piekāpās Eiropas čempioniem.
Citi sporta veidi
2018. gada 16. augusts, 12:51

Pļaviņam/Točam zaudējums otrajā Pasaules tūres finālposma mačā; Samoilovs/Šmēdiņš zaudē izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs

Jauns.lv / LETA

Latvijas pludmales volejbola dueti Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs ceturtdien piedzīvoja zaudējumus Hamburgā notiekošā Pasaules kausa finālposma mačos.

Šmēdiņš un Samoilovs piedzīvoja trešo zaudējumu tikpat spēlēs un šķīrās no izredzēm iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Sacensībās ar septīto numuru izliktie Pļaviņš/Točs B apakšgrupas otrajā mačā ar 1-2 (21:18 19:21, 12:15) piekāpās ar otro numuru izliktajiem norvēģiem Kristianam Sērumam un Annešam Mūlam, kuri ir šī gada Eiropas čempioni.

Pēc līdzvērtīgas cīņas Pļaviņš/Točs spēja pirmo setu noslēgt sev par labu ar 21:18, tomēr otrajā setā norvēģi ātri vien ieguva vairāku punktu pārsvaru. Lai arī noslēgumā latvieši atjaunoja intrigu, otrajā setā panākumu ar 21:19 guva pretinieki.

Līdz ar to šī mača liktenis izšķīrās trešajā setā, kas iesākās punkts punktā, tomēr Sērums/Mūls spēja lauzt cīņas gaitu un izvirzīties vadībā ar 12:8. Šāds deficīts Latvijas pārstāvjiem nebija atspēlējams, viņiem piedzīvojot zaudējumu ar 12:15.

Vēlāk ceturtdien Pļaviņš/Točs spēkosies ar nīderlandiešiem Aleksandru Broiveru un Robertu Mēuvsenu, kuriem piešķirts trešais numurs.

Pirms tam trešdien Pļaviņš/Točs ar 2-1 (34:32, 17:21, 15:12) uzveica spāņus Pavlo Erreru un Adrianu Gaviru, kuri sacensībās izlikti ar sesto numuru. Viena uzvara divās spēlēs vēl joprojām latviešiem ļauj cerēt uz iekļūšanu izslēgšanas turnīrā, jo kopumā katrs duets grupā aizvadīs četrus mačus.

Tikmēr Šmēdiņš/Samoilovs, kuriem turnīrā ir piektais numurs, ceturtdien ar 1-2 (18:21, 21:19, 13:15) zaudēja Oļegam Stojanovskim un Igoram Veļičko no Krievijas, kuriem turnīrā ir desmitais numurs.

Šmēdiņš/Samoilovs cieta trešo zaudējumu tikpat spēlēs..

Pirmajā setā Latvijas duets nokļuva iedzinējos ar 9:12, pēc tam nespējot atspēlēties, savukārt otrajā setā viņi panāca vadību 7:3. Krievijas duets starpību gan spēja samazināt līdz vienam punktam (10:11), taču tad Šmēdiņš/Samoilovs atkal nedaudz atrāvās, panākot 17:14. Pretinieki gan vēlreiz nonāca punkta attālumā no izlīdzinājuma, tomēr izglābties nespēja.

Savukārt izšķirošajā setā Latvijas duets bija iedzinējos ar 2:5 un 3:7, pēc tam gan panākot neizšķirtu 9:9. Tomēr pēc tam Stojanovskis/Veļičko panāca 13:11 savā labā, beigās arī svinot pirmo uzvaru turnīrā.

Šmēdiņš un Samoilovs trešdien A apakšgrupā vispirms ar 1-2 (21:16, 14:21, 10:15) zaudēja itāļiem Paolo Nikolai un Danieli Lupo, kuri saņēmuši astoto numuru, bet pēc tam ar 0-2 (17:21, 18:21) piekāpās arī poļiem Bartošam Losjakam un Pjotram Kantoram, kuriem ticis ceturtais numurs.

Ceturtdien Šmēdiņam/Samoilovam gaidāma arī cīņa pret Jūliusu Toli un Klemensu Vikleru no Vācijas, kuri izlikti ar pirmo numuru, bet turnīrā piedalās ar īpašo ielūgumu jeb "wild card". Tiesa, Latvijas duets apakšgrupas labāko trīs komandu skaitā, kas turpinās cīņu par medaļām, vairs nevar tikt.

"Diemžēl ir tā, kā ir. Mēs nerādam savu labāko spēli, bet šādā turnīrā līdz ar to nevar uzvarēt spēlēs. Šobrīd esmu fiziski un emocionāli noguris, tāpēc vēlos pāris brīvas dienas, lai atpūstos," organizatori pēc mača citēja Šmēdiņu, kurš ar Samoilovu vien svētdien izcīnīja uzvaru Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīrā Maskavā, kas viņiem prasīja daudz spēka.

Pa divām uzvarām ir Polijas un Vācijas duetiem, pa vienam panākumam guvuši Krievijas un Itālijas pāri, bet Šmēdiņš/Samoilovs ir tukšā.

Hamburgā notiekošajā Pasaules kausa finālposmā piedalās desmit šīs sezonas labākie pāri, kuri sadalīti divās grupās. Katras grupas uzvarētājs nodrošinās automātisku dalību pusfinālā, bet otrās vietas ieguvējas ceturtdaļfinālā cīnīsies pret pretējo grupu trešajām vietām.

Šīs sezonas gaitā Pļaviņš/Točs triumfēja vienā četru zvaigžņu posmā gada sākumā Nīderlandē, bet Samoilovs/Šmēdiņš uzvaras izcīnīja divos četru zvaigžņu posmos. Vispirms tas notika jūlija sākumā Portugālē, bet pagājušajā nedēļā Latvijas sportisti tika pie uzvaras Pasaules kausa posmā Krievijā.

Pasaules kausa finālposms risinās arī dāmu konkurencē, taču starp desmit duetiem Latvijas pludmales volejbolistes nav atrodamas.

Pagājušajā gadā Latvijas pludmales volejbola dueti Pasaules kausa finālā nepiedalījās.

Šī posma uzvarētāji iegūs 150 000 dolāru (132 000 eiro).