foto: REUTERS/SCANPIX
ASV peldētājs Lohte saņem viena gada diskvalifikāciju par dopinga noteikumu pārkāpumu
ASV peldētājs Raiens Lohte.
Citi sporta veidi
2018. gada 23. jūlijs, 22:58

ASV peldētājs Lohte saņem viena gada diskvalifikāciju par dopinga noteikumu pārkāpumu

LETA

ASV peldētājs Raiens Lohte saņēmis viena gada diskvalifikāciju par dopinga noteikumu pārkāpumu, vēsta "Sky".

Pašlaik 33 gadus vecajam sportistam diskvalifikācija piešķirta līdz nākamā gada jūlijam. Līdz ar to viņš nevarēs piedalīties ASV čempionātā, kas šonedēļ sāksies Kalifornijā, kā arī vairākās citās sacensībās, piemēram, nākamā gada pasaules čempionātā.

Lohte šī gada maijā sociālajos tīklos pavēstīja, ka viņš veica intravenozu injekciju savā organismā, kas gan nebija aizliegtas vielas, bet ASV Antidopinga aģentūra (USADA) pirmdien nāca klajā ar paziņojumu, ka Lohte ir diskvalificēts.

USADA vadlīnijas nosaka, ka sportisti, neskaitot īpašus gadījumus un nesaņemot atļauju, nedrīkst veikt šādas injekcijas pat tad, ja tās ir nekaitīgas un neuzlabo sportisko sniegumu.

Tāpat viņam piešķirts 100 000 dolāru (aptuveni 88 770 eiro) sods.

Līdz ar to tā ir viņa otrā diskvalifikācija mazāk kā divu gadu laikā. Pirmo desmit mēnešu aizliegumu piedalīties sacensībās viņš saņēma pēc incidenta Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Lohte 2016.gada Riodežaneiro spēlēs pats sev radīja problēmas, jo viņš un vēl trīs ASV peldētāji izdomāja stāstu, ka kādā degvielas uzpildes stacijā aplaupīti, piedevām ļaundaris bijis policists, kurš draudējis ar ieroci.

Peldētāju teiktas izraisīja pamatīgu skandālu, jo vēlāk izmeklēšanā atklājās, ka sportisti ir šo stāstu ir izdomājuši, izsaucot Brazīlijas oficiālo iestāžu sašutumu.

Lohte Riodežaneiro kļuva par olimpisko čempionu 4x200 metru brīvā stila stafetē, kurā viņš uzvarēja jau ceturto reizi pēc kārtas, bet karjeras laikā amerikānis ticis pie 12 olimpiskajām godalgām, tai skaitā sešām zelta.