foto: AFP
Sevastova prestižā Indianvelsas turnīra otrajā kārtā tiksies ar olimpisko čempioni Pudžu
Citi sporta veidi
2018. gada 8. marts, 23:02

Sevastova prestižā Indianvelsas turnīra otrajā kārtā tiksies ar olimpisko čempioni Pudžu

LETA

Par Latvijas sieviešu tenisa otrās raketes Anastijas Sevastova pretinieci ASV notiekošā Indianvelsas WTA "Premier" sērijas turnīra otrajā kārtā kļuvusi 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu čempione Monika Pudža no Puertoriko.

Pudža, kura WTA rangā ieņem 83.vietu, pirmajā kārtā ar rezultātu 6-3, 7-6 (7:3) pārspēja brazīlieti Beatrīsu Hadadu Maju, kura reitingā ir 59.pozīcijā.

WTA ranga 20.numuram Sevastovai, kura turnīrā izlikta ar 21.numuru, un Pudžai šī būs pirmā savstarpējā spēle karjerā.

Pudža 2016.gadā negaidīti triumfēja Riodežaneiro Olimpiādē, kļūstot par pirmo savas valsts zelta medaļnieci olimpiskajās spēlēs, kā arī izcīnot savu lielāko panākumu līdzšinējā karjerā. Pēc tam ar tik spilgtu sniegumu viņa nav izcēlusies.

Pērn viņa aizkļuva līdz Luksemburgas WTA "International" turnīra finālam, bet "Grand Slam" turnīros netika tālāk par otro kārtu. Šosezon viņa sešos WTA pamatturnīru mačos izcīnījusi trīs uzvaras.

Savu pirmo un līdz šim vienīgo WTA titulu karjerā Pudža izcīnīja 2014.gadā Strasbūrā.

Trešajā kārtā Sevastovai kā potenciāli spēcīgākā pretiniece varētu būt sacensību 12.rakete Jūlija Gērgesa no Vācijas.

Sevastova Indianvelsā spēlēs sesto reizi, tomēr pamatturnīrā vien trešo reizi. Pērn viņa arī sacensības sāka no otrās kārtas, bet uzreiz cieta neveiksmi, līdz ar to Latvijas sportiste bez pamatturnīru uzvarām tur ir kopš 2011.gada.

Savukārt Pudža Indianvelsā spēlē astoto reizi karjerā. Savu labāko rezultātu šeit viņa uzrādīja sev veiksmīgajā 2016.gadā, kad aizkļuva līdz trešajai kārtai.

Pudža karjerā trīs reizes spēkojusies ar Latvijas pirmo raketi Aļonu Ostapenko, ciešot trīs zaudējumus.

Kā vēstīts, Indianvelsā ar sesto numuru izliktā Ostapenko, kura turnīru arī sāks no otrās kārtas, mērosies spēkiem ar šveicieti Benčiču, kura pasaules rangā atrodas 68.vietā.

Šveiciete pirmās kārtas sīvā cīņā ar 1-6, 6-1, 7-6 (7:4) uzvarēja ungārieti Tīmea Babošu, kura rangā ieņem 43.pozīciju.

Ostapenko un Benčiča līdz šim savā starpā nav spēlējušas. Šveicietei šī sezona nav sākusi pārāk veiksmīgi, jo WTA turnīros viņa trešdien izcīnīja vien otro uzvaru sezonā. Austrālijas atklāto čempionātu viņa sāka ar daudzsološu uzvaru pār amerikāņu veterāni Venusu Viljamsu, taču pēc tam apstājās otrajā kārtā, savukārt pagājušajā nedēļā cieta neveiksmi Akapulko WTA "International" turnīra pirmajā mačā.

Šiem turnīriem pa vidu Benčiča piedzīvoja arī divus zaudējumus Federāciju kausa duelī pret Čehiju, savukārt pašā sezonas ievadā viņa piedalījās Hopmena kausa izcīņā, kur gan guva trīs panākumus četros mačos.

Karjeras laikā Benčiča ir uzvarējusi divos WTA raudzes turnīros, abus titulus izcīnot 2015.gadā, kuru noslēdza ranga 14.pozīcijā, bet 2016.gada februārī iekļuva planētas labāko desmitniekā, pakāpjoties uz septīto vietu, kas viņai ir rekords.

Zīmīgi, ka Ostapenko ar Benčiču, visticamāk, tiksies dienu pirms šveicietes 21.dzimšanas dienas, kuru tenisiste atzīmēs sestdien.

Abas Latvijas tenisistes pirmo maču Indianvelsā aizvadīs jau ceturtdien, kopā sākot dalību dubultspēļu turnīrā, kur pretiniekos būs duets no Taivānas.

Indianvelsa tiek saukta arī par sezonas piekto "Grand Slam" turnīru, sacensībām ilgstot pusotru nedēļu un pirmajām 32 sportistēm pirmo kārtu saņemot brīvu.

Zīmīgi, ka starp neizsētajām tenisistēm šajā turnīrā ir Serēna Viljamsa, Viktorija Azarenka, kā arī bija Marija Šarapova, kura ceturtdien cieta zaudējumu jau pirmajā mačā. Viņas visas savulaik triumfējušas Indianvelsā un bijušas pasaules ranga līderes. Leģendārā Serēna Viljamsa aizvadīs pirmo turnīru pēc bērna piedzimšanas, neskaitot vienu dubultspēli Federāciju kausā, savukārt Azarenka kortā dosies pirmoreiz kopš pērnās Vimbldonas, jo cīņā par bērna aizbildniecību joprojām nedrīkst atstāt Kalifornijas štatu.