foto: Edijs Pālens/LETA
Mārtiņam Meieram spoža spēle uzvarētā VTB līgas mačā
Latvijas basketbola izlases centra spēlētājs Mārtiņš Meiers aizvadījis vienu no saviem labākajiem mačiem šosezon.
Basketbols
2018. gada 13. janvāris, 21:23

Mārtiņam Meieram spoža spēle uzvarētā VTB līgas mačā

LETA

Latviešu basketbolists Mārtiņš Meiers sestdien izcēlās ar 19 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām, palīdzot viņa pārstāvētajai Krasnojarskas "Jeņisej" komandai gūt uzvaru VTB Vienotās līgas mačā.

"Jeņisej" sestdien izbraukumā ar 88:74 (19:21, 29:16, 19:21, 21:16) uzvarēja Minskas "Cmoki", kur treneru kolektīvā strādā latviešu speciālists Edmunds Valeiko.

Meiers šajā mačā laukumā pavadīja 28 minūtes un 33 sekundes, kuru laikā grozā raidīja deviņus no 15 divpunktu metieniem un vienu no diviem "sodiņiem".

Tāpat latvieša rēķinā 12 atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas kļūdas, divi bloķēti metieni, četras piezīmes un četri izprovocēti noteikumu pārkāpumi. Šāds sniegums ļāva tikt pie 26 efektivitātes punktiem, kas bija labākais rādītājs šajā mačā.

Rezultatīvākais "Jeņisej" rindās ar 20 punktiem bija Zebians Doudels.

Citā sestdienas Vienotās līgas mačā pie uzvaras tika Andreja Gražuļa pārstāvētā Permas "Parma", ko trenē Nikolajs Mazurs. Šī vienība izbraukumā ar 87:82 (20:21, 22:22, 18:25, 27:14) uzvarēja Saratovas "Avtodor".

Gražulis šajā mačā laukumā pavadītajās 18 minūtēs un 55 sekundēs atzīmējās ar astoņiem punktiem, jo viņš grozā raidīja trīs no pieciem divpunktu metieniem un abus sodiņus, kamēr abi viņa trejači lidoja grozam secen.

Tāpat Latvijas basketbolista rēķinā piecas atlēkušās bumbas, viens bloķēts metiens, divas kļūdas, divas piezīmes, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un deviņi efektivitātes punkti.

Vienotajā līgā līdere ar desmit uzvarām 11 mačos joprojām ir Maskavas CSKA komanda, kurai ar deviņiem panākumiem desmit mačos seko Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

"Cmoki" un "Parma "komandas ar četriem panākumiem 11 cīņās noslēdz labāko astoņnieku, savukārt pēdējo vietu 13 komandu vidū ar vienu uzvaru deviņos mačos ieņem Latvijas čempione "VEF Rīga".

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē tās pašas 13 komandas, kas iepriekšējā sezonā, aizvadot divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Kazahstānas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas apgabala "Himki" vienību.

Septiņās no astoņām iepriekšējām Vienotās līgas sezonām par čempioni kronēta CSKA, bet 2011.gadā uzvarēja "Himki".