Hokejs
2017. gada 26. decembris, 16:58

Hārtlijs veicis pārrunas par Ķēniņa pārstāvētā Šveices kluba "Lions" trenēšanu

LETA

Latvijas hokeja izlases galvenajam trenerim Bobam Hārtlijam bijušas pārrunas ar uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvēto Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) klubu Cīrihes "Lions", tomēr pagaidām vienošanās nav panākta, vēsta interneta portāls "watson.ch".

Hārtlijs 2011./2012.gada sezonā jau trenēja "Lions" komandu, palīdzot tai izcīnīt Šveices čempionu titulu, tobrīd Cīrihes kluba rindās spēlējot arī Ķēniņam.

Jau iepriekš izskanēja runas, ka Hārtlijs varētu atgriezties Šveicē, taču tagad pats speciālists apstiprinājis, ka viņam bijušas sarunas par "Lions" komandas trenēšanu.

"Sarunas ir beigušās, taču jāgaida, kas notiks tālāk," sacījis Hārtlijs.

Interneta portāls "watson.ch" norāda, ka sarunas ar Hārtliju vedis "Lions" sporta direktors Svens Leienbergers, tomēr pēc neoficiālas informācijas abas puses nav vienojušās par finansiālajiem nosacījumiem.

Bobs Hārtlijs informē par Latvijas hokeja izlases mērķiem

gallery icon
25

Jau vēstīts, ka augustā Latvijas Hokeja federācija (LHF) uz pieciem gadiem pagarināja līgumu ar Hārtliju, kurš līdz ar to Latvijas izlases galvenā trenera amatā būs līdz 2022.gadam.

Hārtlijs par Latvijas izlases treneri kļuva pērnā gada nogalē, noslēdzot vienošanos pēc sistēmas 1+1. Viņa vadībā Latvijas hokeja izlase šogad maijā pasaules čempionātā Vācijā izcīnīja desmito vietu, kas komandai bija labākais sasniegums kopš 2012.gada.

Tikmēr jaunā vienošanās ar LHF paredz, ka kanādiešu speciālistam katru gadu būs iespēja līdz 31.janvārim pārtraukt līgumu ar Latvijas hokeja izlasi, ja viņš saņems piedāvājumu no Nacionālās hokeja līgas (NHL). Tāpat ir atrunāta iespēja Hārtlijam strādāt arī kādā klubā Eiropā.

"Arī to viņš varēs darīt, tikai strikti izpildot mūsu nosacījumus, proti, Hārtlijam tad būs mūsu noteiktajos datumos jābūt valstsvienībā," šos nosacījumus iepriekš komentēja LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Latvijas hokeja izlases pirmais treniņš Hārtlija vadībā

Slavenajam kanādiešu speciālistam Bobam Hārtlijam viņa pirmajā treniņā kā Latvijas hokeja izlases galvenajam trenerim palīdz arī latvietis Artis Ābols. Iepriekš ...

gallery icon
128

Patlaban "Lions" galvenais treneris ir Hanss Valsons, kuram ir līgums līdz šīs sezonas beigām.

Nesen Cīrihes klubs izstājās no Starprtautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas turnīra, ciešot zaudējumu ceturtdaļfinālā.

Savukārt NLA čempionātā Cīrihes klubs ir noslīdējusi uz septīto pozīciju, lai gan nesen bija trešajā vietā.

Latvijas hokeja izlasi mājās sagaida kā varoņus 2017. gadā

Latvijas hokeja izlasi, atgriežoties no Vācijas pilsētā Ķelnē aizvadītā pasaules čempionāta, lidostā "Rīga" sagaidīja aptuveni 300 līdzjutēju. Mūsu valstsvienība planētas ...

gallery icon
118