foto: Edijs Pālens/LETA
Kalvītis sāpina kvēlākos Latvijas hokeja izlases fanus, kuri cerēja uz hokejistu piedalīšanos olimpiskajās spēlēs
Latvijas hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis.
Hokejs
2017. gada 6. decembris, 20:03

Kalvītis sāpina kvēlākos Latvijas hokeja izlases fanus, kuri cerēja uz hokejistu piedalīšanos olimpiskajās spēlēs

Kasjauns.lv / LETA

Starptautiskajai Ledus hokeja federācijai (IIHF) ir principiāla nostāja, ka gadījumā, ja Krievijas izlase nestartēs 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajās spēlēs, tad turnīrs tiks aizvadīts ar 11 nevis 12 komandu dalību, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

SOK izpildkomiteja otrdien par antidopinga pārkāpumiem piemēroja diskvalifikāciju Krievijas Olimpiskajai komitejai, kas līdz ar to krievu atlētiem liegs februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs startēt zem šīs valsts karoga. Tiesa, Krievijas sportisti varēs startēt zem neitrāla karoga, bet uz viņu formastērpiem būs uzraksts "Olympic Athlete from Russia".

Kalvītis nevēlējās komentēt SOK lēmumu. "Man nav detalizētas informācijas, kāpēc tā tika nolemts, taču, ja reiz tika piespriesta diskvalifikācija, tam ir bijuši pietiekami daudz argumentu, lai pieņemtu šādu lēmumu," bilda LHF vadītājs.

Nav izslēgts, ka Krievija varētu boikotēt un aizliegt saviem sportistiem piedalīties Olimpiādē, lai gan šobrīd pastāv uzskats, ka lēmumu varēs pieņemt paši sportisti.

Latvijas hokeja izlasi mājās sagaida kā varoņus 2017. gadā

Latvijas hokeja izlasi, atgriežoties no Vācijas pilsētā Ķelnē aizvadītā pasaules čempionāta, lidostā "Rīga" sagaidīja aptuveni 300 līdzjutēju. Mūsu valstsvienība planētas ...

gallery icon
118

Savukārt IIHF un tās prezidents Renē Fāzels iepriekš vairākkārt pauda viedokli, ka Krievijas sportistiem jāļauj startēt olimpiskajās spēlēs. Tāpat Fāzels arī iepriekš skaidroja, ka nespēlējot Krievijai, viņu vietā neviena cita komanda netiks iekļauta olimpiešu pulkā.

"Ar IIHF par to neesam runājuši, taču, cik es zinu, Starptautiskās federācijas principiāla nostāja ir šādā gadījumā spēlēt ar 11 komandām, jo nebūs laika, lai godīgā ceļā, rīkojot kādu atlases turnīru, noteiktu viņu aizvietotājus," norādīja Kalvītis.

Latvijas hokeja izlase piedalījās iepriekšējās četrās ziemas olimpiskajās spēlēs, taču nākamā gada Olimpiādei Phjončhanā nekvalificējās. Pērn septembrī Rīgā aizvadītajā kvalifikācijas turnīrā Latvija izšķirošajā spēlē zaudēja Vācijai.

Latvijas hokeja izlase viesojas Rīgas pilī

Latvijas hokeja izlase vakar, 24. maijā, devās uz Rīgas pili, kur tikās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni. Valsts galva apsveica ...

gallery icon
51

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs hokeja turnīrā vīriešiem tiesības piedalīties ir Kanādas, Somijas, Zviedrijas, Čehijas, Krievijas, ASV, Slovākijas, Šveices, Vācijas, Norvēģijas, Slovēnijas un Dienvidkorejas izlasēm, bet dāmu turnīrā - ASV, Kanādas, Somijas, Krievijas, Zviedrijas, Šveices, Japānas un Dienvidkorejas izlasēm.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās