foto: Xinhua/Sipa USA/ Vida Press
Slavena amerikāņu sportiste atklāj, ka viņa izlasē seksuāli izmantota no 13 gadu vecuma
Makaila Maronija pēdējās sacensības aizvadīja 2013. gadā.
Sporta zvaigznes
2017. gada 19. oktobris, 05:25

Slavena amerikāņu sportiste atklāj, ka viņa izlasē seksuāli izmantota no 13 gadu vecuma

Kasjauns.lv / LETA

Slavenās ukraiņu vingrotājas Tatjanas Gucu atklātības mirklim par to, ka viņu 15 gadu vecumā seksuāli izmantojis leģendārais baltkrievu vingrotājs Vitālijs Ščerbo, kuram tajā laikā bija 19 gadu, sekojusi vēl kāda pazīstama sportiste: Londonas olimpisko spēļu uzvarētāja un sudraba medaļas ieguvēja vingrošanā amerikāniete Makaila Maronija. Viņas atzīšanās atklāj līdzīgu situāciju arī ASV izlasē, turklāt nesen un daudzu gadu garumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Makaila Maronija savā tvitera ierakstā atklāj šausminošu patiesību par ASV izlases ilggadējo komandas ārstu Leriju Naseru, kurš pēc daudzām sūdzībām tikai pagājušajā gadā tika ataists no amata. Dažus mēnešus vēlāk viņš tika apcietināts par bērnu pornogrāfijas glabāšanu. Par viņu sūdzības kopumā ir izteikušas vismaz 125 sievietes.

foto: AFP/Scanpix/LETA
Lerijs Nasers tiesas zālē.

Maronija savā ierakstā atklāj prātam neaptveramas lietas, ka  jau no 13 gadu vecuma bija ASV izlases redzeslokā, kad sākās treniņnometnes un sadarbība ar dakteri Naseru, kurš jau no tā vecuma viņai veicis "īpašas procedūras", kādas piekopis jau vismaz 30 gadu. Šīs viņa "procedūras" nebeidzās līdz šobrīd tikai 21 gadu vecā sportiste beidza savu karjeru, kas notika jau 2016. gada februārī. Šīs "procedūras" tika piekoptas gan pirms Londonas olimpisko spēļu medaļu izcīnīšas, gan pirms visām citām sacensībām.

Īpaši biedējoši Makailai atmiņā palicis lidojums uz Tokiju, kad meitenei bija vien 15 gadu. Toreiz lidojuma laikā Lerijs Nasers viņai iedevis miega zāļu tabletīti, pēc kuras meitene atmodās vien, esot Japānas galvaspilsētā viesnīcas numuriņā divatā ar doku un saņemot viņa "procedūru". Maronija neslēpj, ka tonakt viņai šķitis, ka varētu arī nomirt.

foto: Vida Press
Traumu nomocīta Makaila Maronija savu sportistes karjeru bija spiesta beigt jau 19 gadu vecumā.

Olimpiskās spēles šai amerikāņu vingrotājai šķiet kas tāds, kas cilvēkiem dod prieku un cerības. Būdama astoņus veca viņa zināja, ka pārstāves ASV pasaules lielākajā sporta forumā. "Tas ir neticams stāsts, ka es to paveicu, bet esmu par to arī samaksājusi savu cenu," atklāj Makaila

Viņa savā ierakstā min arī to, ka Holivuda nebūt nav vienīgā vieta, kur iespējama seksuāla izmantošana, jo tas var netikt jebkur un jebkādā veidā, ja vien kādam ir lielāka vara.

foto: Vida Press
Makaila Maronija un Baraks Obama.

Makaila Maronija milzu popularitāti ieguva pēc Londonas olimpiskajām spēlēm, kad vien 16 gadus vecā meitene kļuva par sociālo tīklu zvaigzni, jo pēc sudraba medaļas izcīnīšanas individuālajās sacensībās viņa nespēja noslēpt savu sadrūmušo seju, ka līdz zeltam tomēr nedaudz pietrūcis. Šāda viņas sejas izteiksme ir redzama neskaitāmās interneta mēmēs un Makaila savulaik pat ir nobildējusies šādā sejas izteiksmē ar bijušo ASV prezidentu Baraku Obamu.

foto: Vida Press
Makaila Maronija un viņas firmaszīme.

Portāls Kasjauns.lv jau ziņoja, ka savu atzīšanos Gucu publicējusi sociālajā tīklā "Facebook", zibenīgi pievēršot pasaules mediju uzmanību. Zīmīgi, ka tas noticis laikā, kad visā pasaulē sievietes viena pēc otras ar haštagu #MeToo atzīstas, ka cietušas no seksuālas vardarbības.

Ukraiņu izcelsmes vingrotāja Tatjana Gucu vēsta, ka izvarošana notikusi sacensību laikā Štutgartē 1991.gadā, kad jaunā vingrotāja bijusi vien 15 gadu veca, savukārt Baltkrievijā dzimušais Ščerbo bijis 19 gadu vecs jauneklis.

"Tas, kurš mani izvaroja 1991. gadā, Vitālijs Ščerbo. Monstrs, kura dēļ biju ieslēgta krātiņā. Tu mēģināsi sevi aizsargāt, es zinu, bet mani pierādījumi ir spēcīgāki par taviem vārdiem. Tagad es esmu spēcīgāka nekā jebkad iepriekš. Tu nespēsi mani salauzt! Mans Pelnrušķītes stāsts: esmu to pārdzīvojusi un atbalstīšu katru, kurš baidās atklāties," rakstīja Gucu, sakot paldies diviem draugiem, kas viņu iedrošināja uz tādu soli.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Zīmīgi, ka Gucu atklāj to, ka par notikušo bijuši informēti vēl vismaz divi PSRS vingrošanas izlases pārstāvji: Tatjana Toropova, kura esot bijusi laba Tatjanas draudzene, un Rustams Šaripovs.

Interesanti, ka patlaban arī Gucu dzīvo ASV, kur Mičiganas štatā ir dibinājusi savu vingrošanas skolu. Interneta komentāros nereti tiek minēts, ka pēkšņā atzīšanās varētu būt biznesa konkurences vadīta.

Par notikušo savu komentāru Krievijas presei jau paguvusi izteikt arī Ščerbo mamma Valentīna, kura to nosaukusi par pilnīgu murgu. Pēc viņas domām, atklātības mirklis pēc teju 30 gadiem esot, visticamāk, mantkārības vadīts.

Par notikušo Baltkrievijas medijiem izteikusies arī Gucu kritizētā Tatjana Toropova, kura šobrīd ir Kirgizstānas vingrošanas izlases trenere: "Varbūt arī viņš pie viņas nedaudz līda klāt, taču noteikti nav bijusi nekāda vardarbība. Vismaz manā klātbūtnē noteikti, nē! Cik atceros, arī Taņas uzvedība nebija diez ko stresaina, vai kā citādāk atgādinātu par kādu seksuālu vardarbību."