foto: Vida Press
Girgensons tiek pie rezultativitātes punkta NHL pārbaudes spēlē
Zemgus Girgensons sezonas sākumā, visticamāk, būs vienīgais latvietis NHL.
Hokejs
2017. gada 28. septembris, 09:27

Girgensons tiek pie rezultativitātes punkta NHL pārbaudes spēlē

LETA

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons trešdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli priekšpēdējā Nacionālās hokeja līgas (NHL) jaunās sezonas pārbaudes spēlē, bet viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda cieta zaudējumu.

"Sabres" viesos ar 4:5 (1:1, 1:2, 2:2) piekāpās pērnās sezonas Stenlija kausa ieguvējai Pitsburgas "Penguins", kuras rindās pirmssezonā spēlēja arī uzbrucējs Teodors Bļugers, taču otrdien tika nosūtīts uz fārmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Girgensons ar rezultatīvu piespēli atzīmējās spēles sestajā minūtē, kad palīdzēja krievu aizsargam Viktoram Antipinam panākt neizšķirtu 1:1.

Zemgus Girgensons asistē Viktoram Antipinam

Latviešu uzbrucējs šajā spēlē laukumā bija 17 minūtes un desmit sekundes, kuru laikā atzīmējās ar diviem metieniem pa vārtiem, trīs spēka paņēmieniem un pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Piektdien "Sabres" aizvadīs pēdējo pārbaudes spēli pirms gaidāmās sezonas, savā laukumā uzņemot Ņujorkas "Islanders", kuras rindās šoruden spēlēja latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, kurš gan tika ievietots atteikumu draftā, bet pēc tam nosūtīts uz AHL.

"Sabres" trešdien papildināja sastāvu ar Bufalo vienības un Latvijas izlases bijušā galvenā trenera Teda Nolana dēlu Džordanu, kuru pirms tam Losandželosas "Kings" ievietoja atteikumu draftā.

Nolans savu līdzšinējo NHL karjeru pavadījis tikai "Kings" komandā, iepriekšējā sezonā 46 spēlēs gūstot četrus vārtus un veicot četras rezultatīvas piespēles.

Kopā ar "Kings" komandu viņš 2012. un 2014.gada izcīnīja Stenlija kausu.

NHL treniņnometnēs sākotnēji bija seši latviešu hokejisti, bet tagad palicis tikai Girgensons. Bez Bļugera un Gudļevska treniņnometnē piedalījās vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks, kurš centās izkarot vietu Kolumbusas "Blue Jackets", Toronto "Maple Leafs" pārstāvēja uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals, bet Sanhosē "Sharks" rindās bija vēl viens uzbrucējs Rūdolfs Balcers.

Jaunā NHL sezona tiks ievadīta 4.oktobrī.