foto: AFP/Scanpix/LETA
Titulētā Dienvidāfrikas skrējēja Semenja labo 20 gadus vecu pasaules rekordu 600 metru distancē
Kastera Semenja tieši Berlīnē pirms astoņiem gadiem izcīnīja savu pirmo pasaules čempionāta zelta godalgu.
Citi sporta veidi
2017. gada 28. augusts, 18:51

Titulētā Dienvidāfrikas skrējēja Semenja labo 20 gadus vecu pasaules rekordu 600 metru distancē

LETA

Titulētā Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) skrējēja Kastera Semenja, kura savulaik tika vainota blēdībās ar dzimumu, svētdien Berlīnē laboja 20 gadus vecu pasaules rekordu sacensībās reti iekļautajā 600 metru distancē.

Semenja, kura augusta vidū Londonā kļuva par trīskārtēju pasaules čempioni 800 metros, distanci veica minūtē un 21,77 sekundēs.

Viņa par 0,86 sekundēm laboja 1997.gadā kubietes Anas Fidelijas Kvirotas sasniegto iepriekšējo rekordu.

Otrā palika Adžī Vilsone no ASV, kura bija par 0,62 sekundēm lēnāka, kamēr 1,41 sekundi uzvarētājai zaudēja Fransīne Nijonsaba no Burundi.

Zīmīgi, ka tieši Berlīnē Semenja pirms astoņiem gadiem izcīnīja savu pirmo pasaules čempionāta zelta godalgu.

"Šeit [Berlīnē] jūtos kā mājās, jo vienmēr esmu lieliski uzņemta un mīlēta. Šī pilsēta man ir īpaša, tāpēc gribēju labot pasaules rekordu, lai skatītājiem būtu prieks," pēc sacensībām sacīja Semenja, kura šogad pasaules čempionātā Londonā ieguva arī bronzas medaļu 1500 metros.

"600 metru distance ir nedaudz vieglāka par 800 metriem, jo tas ir kā 400 metru sprints, kurā jākoncentrējas pēdējiem metriem pirms finiša," piebilda Semenja, kurai šīs bija sezonas noslēdzošās sacensības.

Semenja ir arī divkārtēja olimpiskā čempione 800 metru distancē, pie zelta tiekot 2012. un 2016.gada Olimpiādēs.

Titulētajai sportistei kopš sava pirmā lielā triumfa 2009.gadā nācies izbaudīt nepatīkamus brīžus dzīvē, jo tika apšaubīts viņas dzimums, tomēr tika apstiprināts, ka viņa var startēt dāmu sacīkstēs.