foto: Eduards Paņičevs
Mazs basketbolists samulsina Kristapu Porziņģi ar ļoti personisku jautājumu
Kristapu Porziņģi Olimpiskajā sporta centrā ar lielām ovācijām sagaidīja ap 250 talantīgu jauno basketbolistu no visas Latvijas.
Sporta zvaigznes
2017. gada 16. jūlijs, 15:32

Mazs basketbolists samulsina Kristapu Porziņģi ar ļoti personisku jautājumu

Kasjauns.lv

Svētdien 16. jūlijā, Olimpiskajā sporta centrā “Elektrum” Rīgā jaunajiem basketbolistiem – 250 bērniem no visas Latvijas - bija iespēja satikt pašmāju Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzni, Ņujorkas “Knicks” spēka uzbrucēju Kristapu Porziņģi. Talantīgais basketbolists dalījās iespaidos par aizvadīto sezonu, atbildēja uz bērnu jautājumiem un kopīgi uzspēlēja bumbu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līdz Porziņģa uznācienam klātesošos izklaidēja dejotājas no “Royal Dance Studio”, reperis Reiks un DJ Aspirins.

Pasākumu sev ierastā manierē vadīja šovmenis Renārs Zeltiņš.

Kristaps Porziņģis spēlē bumbu ar jaunajiem basketbolistiem

Svētdien 16. jūlijā, Olimpiskajā sporta centrā “Electrum” Rīgā jaunajiem basketbolistiem – 250 bērniem no visas Latvijas bija iespēja satikt pašmāju ...

gallery icon
211

Kristapu samulsina kāda puisēna jautājums

Pēc neilgas atklātās intervijas ar pasākuma vadītāju Renāru Zeltiņu, Kristapu Porziņģi iztaujāja sanākušie mazie basketbolisti.

Liela daļa no jautājumiem mūsu NBA spēlētājam grūtības nesagādāja – Kristaps atbildēja, ka viņa paša favorīts basketbolā ir NBA leģenda, bijušais Losandželosas “Lakers” spēlētājs Kobe Braiants, un viņam pašam tik tiešām ir pirmsspēles rituāls – kā pirmo kājā uzvilkt kreiso apavu.

Taču piepeši kāds mazāks zēns izdomāja pajautāt Kristapam ko daudz personiskāku, proti, vai viņam ir draudzene.

Izdzirdot puikas jautājumu, sporta centra zāli pārņēma smiekli un, pēc neilgas apdomāšanās, Kristaps atzina, ka patlaban viņam meitenes neesot.

Arī Porziņģim gadās netrāpīt

Pēc jautājumu un atbilžu pusstundas Kristaps kopā ar mazajiem basketbolistiem pievērsās aktīvai bumbas spēlei, sacenšoties dažādos pārbaudījumos.

Sacensību gaitā netrāpīt grozā vairākas reizes gadījās arī NBA zvaigznei, taču laukumā ar bērniem Kristaps izskatījās daudz priecīgāks nekā dažās no Ziemeļamerikas līgas spēlēm pret pasaules labākajiem basketbolistiem.

Laukumā ar Porziņģi tika labākie

Pasākums “1:1 ar KP6” noritēja jau otro gadu un to organizē banka “Citadele”. Tā mērķis ir iedvesmot Latvijas iedzīvotājus, kā arī jaunos basketbolistus tiekties pēc panākumiem. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Basketbola treneriem no 55 basketbola skolām visā Latvijā bija uzdevums izvērtēt jauniešu sniegumu, centīgākajiem 10 – 14 gadus veciem zēniem un meitenēm iegūstot iespēju apmeklēt pasākumu.

Jauniešu interese par basketbolu Latvijā aug.

Par to liecina VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas statistika - šogad līgā piedalījušies 6042 sportistu, kas ir gandrīz par 400 dalībniekiem vairāk nekā pērn.

Pieaudzis arī dalībnieku un komandu skaits ikgadējās jauniešu sacensībās "Kāruma kauss" – šogad pirmajā posmā, salīdzinājumā ar pagājušo gadu, tas bija par 23% lielāks.

Kā norāda treneri, tam ir pamatojums, bērnus motivē sasniegt labākus rezultātus tas, ka viņi redz, ka Porziņģis ir no Latvijas, ka viņš ir veiksmīgs un slavens sportists.