foto: Mārtiņš Ziders
Latvijas hokeja izlasi mājās sagaida kā varoņus
Elvis Merzļikins ar brāli Renāru un dzīvesbiedri Tatjanu.
Hokejs
2017. gada 18. maijs, 00:25

Latvijas hokeja izlasi mājās sagaida kā varoņus

Kasjauns.lv

Latvijas hokeja izlasi, atgriežoties no Vācijas pilsētā Ķelnē aizvadītā pasaules čempionāta, lidostā "Rīga" sagaidīja pārsimts līdzjutēju. Mūsu valstsvienība planētas meistarsacīkstēs demonstrēja saturīgu sniegumā visās septiņās spēlēs un sasniedza vienu no visu laiku augstākajām vietām - desmito. To novērtēja arī sanākušie atbalstītāji, kuri rībināja bungas un skaļi sauca "Malači!".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas hokeja izlasi mājās sagaida kā varoņus 2017. gadā

Latvijas hokeja izlasi, atgriežoties no Vācijas pilsētā Ķelnē aizvadītā pasaules čempionāta, lidostā "Rīga" sagaidīja aptuveni 300 līdzjutēju. Mūsu valstsvienība planētas ...

gallery icon
118

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka izcilā kanādiešu hokeja speciālista Boba Hārtlija vadībā Latvijas izlase pasaules čempionātu sāka ir trim uzvarām pamatlaikā pār Dāniju, Slovākiju un Itāliju, pēc tam līdzīgā cīņā piekāpās Zviedrijai un ASV, brīžiem lieliski spēlēja pret zvaigžņoto Krieviju, bet izšķirošajā cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā pēcspēles metienu sērijā zaudēja mājiniecei Vācijai, kura izlīdzinājumu panāca vien 33 sekundes pirms pamatlaika beigām pēc visai apstrīdama noraidījumu, arī vācu hokejistu pirmais vārtu guvums pēc atkārtojuma noskatīšanās bija acīmredzami nepareizs.

Gan paši Latvijas hokejisti, gan citu izlašu treneri ļoti atzinīgi izsakās par Hārtliju, kurš ir lieliski iesācis mūsu vīru psiholoģijas un attieksmes maiņu, kas kalpoja par galveno iemeslu sekmīgajai spēlei visa čempionāta garumā.

Neskatoties uz sāpīgo neveiksmi, mūsu hokejistus lidostā sagaidīja pāris simti līdzjutēju, no kuriem liela daļa bija tērpusies izlases formas kreklos. Pirms hokejistu parādīšanās visi sagaidītāji vienojās "Prāta vētras" dziesmā, daudzbalsīgi dziedot: "Esam un būsim". Pēc vakara galveno varoņu ierašanās daudzi fani, kam izdevās izspraukties cauri pūlim, spiežot roku vai sirsnīgi apkampjot, teica hokejistiem personīgus pateicības vārdus par lielisko sniegumu pasaules čempionātā. Daudzas meitenes bija ieradušās ar ziediem, ko sniedza saviem favorītiem.

Zemgus Girgensons, neraugoties uz rētām klāto seju un aizpampušajām acīm, ar smaidu fotografējās ar līdzjutējiem. Portālam Kasjauns.lv Zemgus atklāja, ka turpmākajās desmit dienās, ko pavadīs dzimtenē, nedarīs pilnīgi neko. Pēc tam viņš atgriezīsies ASV pie savas draudzenes Keitijas.

Komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš sarunā ar portālu Kasjauns.lv neslēpa sajūsmu par līdzjutēju sirsnību un nekautrējās atzīt, ka pēc zaudējuma un neveiksmes, jo netika sasniegts mērķis - iekļūšana ceturtdaļfinālā, - nekad iepriekš nebija ko tādu pieredzējis. Kaspars pat nespēj iedomāties, kā komanda tiktu sagaidīta, ja viņi būtu iekļuvuši ceturtdaļfinālā.

Vislielākā fanu piekrišana bija izcilu čempionātu aizvadījušajam Latvijas valstsvienības pamatvārtsargam Elvim Merzļikinam, kura apsveikumu un slavinājumu saņemšanas kā arī autogrāfu sniegšanas "sesija" ieilga līdz pat pusstundai.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās