foto: Edijs Pālens/LETA
Atklājas patiesība, kāpēc tika ieskaitīts strīdīgais Krievijas hokeja izlases vārtu guvums
Kadrs no strīdīgās epizodes.
Hokejs
2017. gada 15. maijs, 23:59

Atklājas patiesība, kāpēc tika ieskaitīts strīdīgais Krievijas hokeja izlases vārtu guvums

Kasjauns.lv

Interneta asprāši jau paguvuši atrast skaidrojumu, kāpēc tika ieskaitīts Krievijas hokeja izlases ļoti apšaubāmais otrais vārtu guvums pirmdienas spēle pret Latviju. Nav dūmu bez uguns, jo viens no mača galvenajiem tiesnešiem čehs Antoņins Jeržābeks jau trīs gadus strādā Krievijā.

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta grupu turnīra sestajā spēlē pārliecinoši piekāpās vieniem no sacensību galvenajiem favorītiem Krievijas izlasei ar 0:5. Tiesa, mūsu izlase joprojām saglabā izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā, jo otrdienas vakarā jebkāda uzvara pār meistarsacīkšu mājinieci Vāciju nodrošinātu iekļūšanu planētas astoņu spēcīgāko komandu vidū. Tomēr jāatzīsta, ka vismaz pēc bukmeikeru domām neapšaubāma šīs spēles favorīte ir Vācija.

Latvijas hokeja draugiem Antoņina Jeržābeka vārds ir labā atmiņā, jo tieši viņam var "pateikties" par neiekļūšanu 2014. gada pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā. Mačā pret Baltkrieviju cīņas pēdējā minūtē Kaspars Daugaviņš guva vārtus, izlīdzinot spēles rezultātu, bet čehu arbitrs bez videotiesneša palīdzības izdomāja, ka vārtu guvums nav jāieskaita, jo Gints Meija esot traucējis vārtsargam. Šis lēmums ieveda mājiniekus baltkrievus ceturtdaļfinālā, bet pats tiesnesis jau dažus mēnešus vēlāk saņēma ļoti izdevīgu darba piedāvājumu Kontinentālajā hokeja līgā, kur darbojas joprojām.

Taisnības labad gan jāpiemin, ka ne jau mača tiesnesis pieņēma lēmumu, vai ir jāieskaita šis vārtu guvums, jo to viņam pateica spēles video tiesnesis. Tieši viņa lēmums šķiet visai apšaubāms, jo pirms ripa šķērso vārtu līniju līdzjutēju acij ir redzams, ka vārtu kreisais stabs ir izbīdīts no savas vietas, turklāt viens Krievijas izlases hokejists ir ar abām slidām pāri vārti vārtu līnijai, kamēr otrs nedaudz "piepalīdz" Ivaram Punnenovam pazaudēt līdzsvaru.

Tikmēr portāls Sportacentrs.com ir sazinājies ar kādu IIHF kategorijas Latvijas tiesnesi, kurš gan vēlējies palikt anonīms un viņam ir skaidrojums, kāpēc tika pieņemts šāds lēmums, jo video tiesnesim ir vairāk kameru, kas gan diez vai pārliecinās vairumu Latvijas hokeja fanu. Tikmēr otrs šī arbitra skaidrojuma punkts ir tāds, ka gadījumā, ja vārtu plastmasas "puļķi" vismaz skar caurumus ledū, lai gan vārti ir pacelti, tiesnesim nav iemesla neieskaitīt vārtu guvumu. Tomēr lielākajai daļai līdzjutēju, vērojot šo epizodi no citu kameru skatiem, ir manāms, ka "puļķis" jau ir dažu centimetru attālumā no sava cauruma.

Un šeit nu ir interneta asprāšu skaidrojums notikušajam:

foto: © Twitter
Antoņins Jeržābeks (pa kreisi) un viņa iespējamais sarunu biedrs.

Savukārt vienam no Latvijas labākajiem karikatūru autoriem Gatim Šļūkam ir cits skaidrojums:

Latvijas izlases sagrāve pret Krievijas hokejistiem Ķelnē

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta A apakšgrupas spēlē pirmdien ar rezultātu 0:5 (0:2, 0:2, 0:1) zaudēja Oļega Znaroka un Harija ...

gallery icon
55