foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Harijs Vītoliņš slavē Latvijas izlases sniegumu šajā pasaules čempionātā
Krievijas hokeja izlases galvenā trenera palīgs Harijs Vītoliņš.
Hokejs
2017. gada 15. maijs, 11:13

Harijs Vītoliņš slavē Latvijas izlases sniegumu šajā pasaules čempionātā

LETA

Latvijas hokeja izlase Parīzē un Ķelnē notiekošajā pasaules čempionātā izskatās labi, tāpēc pirmdien sagaidāma nopietna spēle, uzskata viens no Krievijas izlases treneriem Harijs Vītoliņš.

Abas izlases pirmdien A apakšgrupas ietvaros Ķelnē spēkosies plkst.21.15 pēc Latvijas laika, bet cīņu tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāli TV3 un 3+.

"Protams, mačs pret Latviju ir īpašāks nekā citi, bet mūsu uzdevums ir uzvarēt šo dueli," portāls "Sport-express.ru" citē Vītoliņa teikto, kurš Krievijas izlasē ir galvenā trenera Oļega Znaroka palīgs.

"Latvijas izlase ļoti līdzvērtīgi spēlēja pret Zviedriju un ASV. Ja būtu izdevies realizēt savas iespējas, iznākums noteikti varēja būt arī citādāks. Šajā pasaules čempionātā Latvijas valstsvienība izskatās labi, tāpēc mūs gaida nopietns mačs," pauda Vītoliņš. "Komanda Boba Hārtlija vadībā ir mainījusies, tā spēlē Ziemeļamerikas stilā. Ja paskatīsities maču pret ASV, abas komandas spēlēja līdzīgi."

Pirmdienas mačā izpaliks divu turnīra vadošo vārtsargu Elvja Merzļikina un Andreja Vasiļevska duelis, jo Latvijas vārtos pasaules čempionātā debitēs Ivars Punnenovs, kamēr krieviem spēlēs Iļja Sorokins.

Atraktīvākie Krievijas hokeja fani Ķelnē 2017. gadā

Hokeja pasaules čempionātā Ķelnē pagaidām Krievijas izlase ne vien demonstrē lielisku sniegumu laukumā un pirmajos piecos mačos ir izcīnījusi piecas ...

gallery icon
47

Latvijas hokeja izlase šo turnīru iesāka kā nevienu citu pasaules čempionātu - trīs uzvaras pirmajās trijās spēlēs. Vispirms ar 3:0 pārspēta Dānija, pēcāk ar 3:1 pieveikta arī Slovākija, otrdien grūtā cīņā ar 2:1 uzvarēta arī A apakšgrupas vājākā komanda Itālija, taču ceturtdien ciests zaudējums 0:2 Zviedrijai, bet sestdien līdzīgā cīņā ar 3:5 zaudēts arī spēcīgajai ASV izlasei.

Tikmēr Krievija vispirms ar 2:1 pēcspēles metienu sērijā pārspēja olimpisko vicečempioni Zviedriju, pēc tam ar 10:1 tika sagrauta Itālija, turpinājumā tika izcīnīta uzvara 6:3 pār Vāciju, kam sekoja divas "sausās" uzvaras. Ceturtdien tika gūts grūts panākums 3:0 pret Dāniju, bet sestdien ar 6:0 tika sagrauta Slovākija.

A apakšgrupas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 15 punktiem sešās spēlēs ir ASV, kam ar 14 punktiem piecos mačos seko Krievija, bet pie 13 punktiem tikusi Zviedrija. Latvijai un Vācijai ir pa deviņiem punktiem, bet pa četriem punktiem ir Slovākijai un Dānijai. Tikmēr Itālija tikusi tikai pie viena punkta.

Apakšgrupu turnīru Latvija noslēgs otrdien, kad spēkosies ar mājinieci Vāciju. Jau tagad zināms, ka Latvija pirms noslēdzošās cīņas nespēs nodrošināt vietu ceturtdaļfinālā un tai vajadzēs vismaz punktu pret Vāciju pat tad, ja tiks uzvarēta Krievija.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 16.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.