foto: Reuters/Scanpix/LETA
Arī "Capitals" vārtsargs Grubauers pievienosies Vācijas hokeja izlasei pirms spēles ar Latviju
Vašingtonas "Capitals" vārtsargs Filips Grubauers.
Hokejs
2017. gada 13. maijs, 12:43

Arī "Capitals" vārtsargs Grubauers pievienosies Vācijas hokeja izlasei pirms spēles ar Latviju

LETA

Vācijas hokeja izlasei, kas pašlaik savās mājās sacenšas pasaules čempionātā, pievienosies arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vašingtonas "Capitals" vārtsargs Filips Grubauers, pavēstījuši organizatori.

Grubauera ierašanās Vācijā plānota sestdien. Viņš bija "Capitals" otrais numurs Austrumu konferences pusfināla sērijā, kad tā piekāpās čempionei Pitsburgas "Penguins".

Šajā sezonā Grubauers 24 regulārā čempionāta spēlēs atvairīja vidēji 92,65 pretinieku metienu. Viņš bija Vācijas izlases sastāvā 2014.gada pasaules čempionātā Minskā, bet pērn septembrī Rīgā aizveda Vāciju līdz dalībai Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, trijos kvalifikācijas turnīra mačos atvairot 97% metienu.

Jau pirms tam bija zināms, ka sestdien no rīta Vācijas izlases rindas papildinās arī Edmontonas "Oilers" uzbrucējs Leons Draizaitls, kurš šosezon regulārajā čempionātā 82 spēlēs izcēlās ar 29 vārtiem un 48 rezultatīvām piespēlēm, bet Stenlija kausa izcīņā 21 gadu vecais hokejists 13 mačos pamanījās izcelties ar sešiem vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm.

Vācijas hokeja izlase sestdienas vakarā spēkosies ar Itāliju, bet otrdien noslēdzošajā grupu turnīra mačā tiksies ar Latviju. Ja Latvija nenospēlēs ļoti labi dueļos ar ASV un Krieviju, tad tieši spēle ar Vāciju tai, visticamāk, būs izšķirošā par kvalificēšanos sacensību ceturtdaļfinālam.

Tikmēr citu Latvijas gaidāmo pretinieci Krieviju sestdien papildinās Vašingtonas "Capitals" uzbrucējs Jevgēņijs Kuzņecovs un aizsargs Dmitrijs Orlovs.

Kā piektdien žurnālistiem apstiprināja viens no Krievijas izlases treneriem Harijs Vītoliņš, gaidāms, ka viņi abi, visticamāk, pirmoreiz laukumā dosies tieši pirmdien paredzētajā spēlē ar Latviju.

Viņi šosezon "Capitals" rindās aizvadīja visas 82 regulārā čempionāta spēles un visus 13 Stenlija kausa mačus. Kuzņecovs regulārajā čempionātā guva 19 vārtus un veica 40 rezultatīvas piespēles, kamēr izslēgšanas turnīrā viņam pieci vārti un piecas rezultatīvas piespēles. Tikmēr Orlovs regulārā čempionāta spēlēs iemeta sešus vārtus un veica 27 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā viņam trīs rezultatīvas piespēles.

Kā vēstīts, Latvijas hokeja izlase šo turnīru iesāka kā nevienu citu pasaules čempionātu - trīs uzvaras pirmajās trijās spēlēs. Vispirms ar 3:0 pārspēta Dānija, pēcāk ar 3:1 pieveikta arī Slovākija, otrdien grūtā cīņā ar 2:1 uzvarēta arī A apakšgrupas vājākā komanda Itālija, taču ceturtdien ciests zaudējums 0:2 Zviedrijai.

A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar 11 punktiem četrās spēlēs ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievija, bet ar desmit punktiem piecās cīņās seko Zviedrija. Tālāk ar deviņiem punktiem ir ASV un Latvija, kas sestdien samēros spēkus savā starpā. Piektā ar sešiem punktiem ir Vācija, bet tālāk ar četriem punktiem seko Slovākija un Dānija. Tikmēr Itālija piecās spēlēs tikusi tikai pie viena punkta.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 16.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.