foto: AP
Dānijas hokeja izlase pagarinājumā izrauj uzvaru pār Vāciju
Hokejs
2017. gada 13. maijs, 00:09

Dānijas hokeja izlase pagarinājumā izrauj uzvaru pār Vāciju

LETA

Pie uzvaras Parīzē un Ķelnē notiekošā pasaules čempionāta ietvaros piektdien tika Dānijas hokeja izlase, kas A apakšgrupas mačā ar 3:2 (2:2, 0:0, 0:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Vāciju.

Tikmēr B apakšgrupas ietvaros, kur mači tiek aizvadīti Parīzē, piektdien Francija ar 4:3 (1:0, 1:2, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica neveiksmīgi spēlējošo Baltkrieviju.

Jau mača pašā sākumā starp Vācijas un Dānijas vienību hokejistiem izcēlās asumi, bija nelielas pagrūstīšanās. Tādā garā ritēja visa cīņa, bet vācieši, līdzjutēju atbalstīti, šo dueli iesāka teicami, īsā laikā gūstot divus vārtus, kad ar pusotras minūtes intervālu izcēlās Patriks Reimers un Brūkss Maceks.

Tomēr līdz Dānijas izlases atbildei nebija ilgi jāgaida, jo līdz pirmā perioda pārtraukumam šai komandai izdevās panākt neizšķirtu - pa vārtiem guva Frederiks Storms un Mortens Poulsens, šos vārtus trešdaļas izskaņā gūstot vien ar 25 sekunžu intervālu.

Pamatlaika turpinājumā nevienai no komandām vārtus gūt tā arī vairs neizdevās, lai gan netrūka noraidījumi abu vienību rindās. Duelis turpinājās pagarinājumā, kur uzvaru Dānijai pretuzbrukumā nodrošināja Pēters Regins.

Dānijas uzvara noder arī Latvijai, jo dāņus tai izdevās pieveikt savstarpējā spēlē, kamēr pret Vāciju gaidāma svarīga cīņa par vietu ceturtdaļfinālā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam piektdien Zviedrijas izlase, vien ceturtdienas vēlā vakarā ar uzvaru noslēdzot maču pret Latviju, citā A apakšgrupas cīņā ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva Itāliju.

Pēc Itālijas zaudējuma kļuvis skaidrs, ka Latvijas izlase arī šogad nosargājusi vietu starp pasaules čempionāta spēcīgākajām komandām.

A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar 11 punktiem četrās spēlēs ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievija, bet ar desmit punktiem piecās cīņās tagad seko Zviedrija. Tālāk ar deviņiem punktiem ir ASV un Latvija, kas turklāt sestdien samēros spēkus savā starpā. Piektā ar sešiem punktiem ir Vācija, bet tālāk ar četriem punktiem seko Slovākija un Dānija. Tikmēr Itālija piecās spēlēs tikusi tikai pie viena punkta.

Tikmēr mačā Parīzē mājiniekiem Francijai izdevās diezgan ātri izvirzīties vadībā, tomēr Baltkrievijas hokejisti, kuriem šis čempionāts pagaidām ir pagalam neveiksmīgs, parādīja raksturu. Pēc Aleksandra Pavloviča un Jegora Sarangoviča precīzajiem metieniem rezultāta tablo pēc otrā perioda vēstīja neizšķirtu 2:2, bet Aleksandrs Kulakovs 42.minūtē baltkrievus jau izvirzīja vadībā.

Vadību Baltkrievijas hokejistiem gan neizdevās noturēt, jo 53.minūtē neizšķirtu panāca Pjērs Eduārs Belemārs.

Līdz ar to pamatlaikā uzvarētājs tā arī netika noskaidrots, bet vārti netika gūti arī pagarinājumā. Savukārt pēcspēles metienu sērijā uzvaras "bullīti" francūžiem iemeta Maskavas CSKA klubā spēlējošais Stefāns da Kosta.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka B apakšgrupas piektdienas pirmajā mačā Čehijas valstsvienība ar 5:1 (3:0, 1:0, 1:1) uzveica Slovēniju.

B apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar maksimāli iespējamiem 12 punktiem četrās spēlēs ir pasaules čempione Kanāda, kamēr tai ar desmit punktiem tagad seko Čehija. Deviņi punkti ir Šveicei, kamēr pirmajam trijniekam ar septiņiem punktiem seko Norvēģija, Somija un Francija. Tikmēr pa vienam punktam izcīnījušas Baltkrievija un Slovēnija.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 16.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.