foto: Vida Press
Porziņģis nākamnedēļ Liepājā informēs par saviem plāniem saistībā ar Latvijas izlasi
Basketbols
2017. gada 17. aprīlis, 17:44

Porziņģis nākamnedēļ Liepājā informēs par saviem plāniem saistībā ar Latvijas izlasi

LETA

Latvijas basketbola lielākā zvaigzne Kristaps Porziņģis nākamajā nedēļā dzimtajā Liepājā informēs medijus par saviem plāniem saistībā ar Latvijas basketbola izlasi, atskatoties arī uz aizvadīto sezonu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Ņujorkas "Knicks".

Porziņģis 24.aprīlī Liepājas Olimpiskajā sporta centrā rīkos preses konferenci, informēja basketbolista brālis Mārtiņš Porziņģis.

Pasākumā basketbolists atskatīsies uz pagājušo NBA sezonu, sniegs informāciju par saviem plāniem saistībā ar izlasi, kurai gaidāms starts Eiropas čempionāta finālturnīrā, kā arī par "Porzingis Family Foundation" esošajiem un nākotnes projektiem saistībā ar laukumu izveidi, kā arīdzan jauno talantu nometnes organizēšanu Liepājā, kas plānota jūnijā.

Iepriekš ASV medijos tika izteikts minējums, ka Porziņģis šovasar dzimtenē uzturēsies ilgāk nekā pērn, pieļaujot, ka Ņujorkā viņš varētu atgriezties vien neilgi pirms treniņnometnes sākuma, taču pirmdien izsūtītajā paziņojumā par preses konferenci, basketbolista brālis Mārtiņš norāda, ka Kristapam plānots intensīvs un piesātināts vasaras grafiks ar ļoti ierobežotu atrašanos Latvijā.

Porziņģis šosezon savā otrajā NBA sezonā 66 spēlēs caurmērā iemeta 18,1 punktu un izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas, bet pērn latvietis 72 spēlēs vidēji izcēlās ar 14,3 punktiem un 7,3 atlēkušajām bumbām.

"Knicks" ceturto gadu pēc kārtas netika NBA izslēgšanas spēlēs.

Piektdien Ziemeļamerikā plašu ažiotāžu izraisīja fakts, ka Porziņģis, būdams vīlies par "Knicks" komandā notiekošo, neieradās uz sezonas noslēdzošo tikšanos ar kluba vadību.

Pirms pāris dienām, noslēdzot sezonu, Porziņģis medijiem pauda, ka vasarā sporta zālē pavadīs 24 stundas diennaktī septiņas dienas nedēļā, tomēr nepieminēja vai palīdzēs Latvijas valstsvienībai. Porziņģa komandas biedri Villijs Ernangomess un Mindaugs Kuzminsks tikmēr jau iepriekš pauduši apņēmību palīdzēt attiecīgi Spānijas un Lietuvas izlasēm Eiropas čempionātā, kaut vēl nav saņēmuši atļauju no "Knicks" vadības.

Sezonas gaitā Porziņģis neslēpa, ka kluba iekšienē visos līmeņos netrūkst neskaidrību par "Knicks" nākotnes perspektīvu, tāpat viņš izteica neizpratni par Ņujorkas komandas galvenā trenera Džefa Hornačeka mainīgajiem spēles zīmējumiem. Vēl sezonas pirmajā daļā vienība tikai retu reizi izmantoja kluba prezidenta Fila Džeksona izloloto trijstūra uzbrukumu, kamēr februārī pēc NBA Visu zvaigžņu spēles notika izmaiņas un šāds risinājums tika izmantots biežāk.

Piektdien notikušajā preses konferencē Džeksons norādīja, ka starp spēlētājiem un Hornačeku attiecības ir saspringtas. "Knicks" prezidents preses konferencē arī teica, ka Porziņģa aizmainīšana uz kādu citu klubu šajā starpsezonā ir pilnībā izslēgta, kā arī slavēja latvieti par veikto progresu. Tiesa, viņš vienlaikus norādīja, ka basketbolists vēl nav gatavs kļūt par Ņujorkas komandas līderi.