foto: Edijs Pālens/LETA
Rihards Bukarts debitē ar vārtiem, bet Latvijas hokejisti pārbaudes spēlē zaudē Zviedrijai
Hokejs
2017. gada 14. aprīlis, 20:01

Rihards Bukarts debitē ar vārtiem, bet Latvijas hokejisti pārbaudes spēlē zaudē Zviedrijai

LETA

Latvijas hokeja izlase, turpinot gatavošanos pasaules čempionātam, piektdien pārbaudes spēlē viesos ar 1:4 (0:2, 1:1, 0:1) zaudēja Zviedrijas valstsvienībai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas izlases rindās vienīgos vārtus guva patlaban 21 gadu vecais Rihards Bukarts, kuram šī bija debija valstsvienībā.

Mačs latviešiem iesākās ar aukstu dušu, jo ceturtajā minūtē pēc izgājiena vienatnē pret Ivaru Punnenovu Dāniels Brodins panāca 1:0, bet divas minūtes vēlāk Pērs Lindholms iestūma vēl vienu ripu Latvijas izlases vārtos.

Otrā perioda sākumā latviešiem izdevās vienus vārtus atgūt. Aiz saviem vārtiem paklupa zviedru hokejists, ko izmantoja Roberts Bukarts, kurš piespēlēja ripu savam jaunākajam brālim, Rihardam panākot 1:2. Tiesa, septiņas minūtes vēlāk Peters Ēmanūelsons ar spēcīgu raidījumu atjaunoja mājiniekiem divu vārtu pārsvaru.

Trešajā trešdaļā pārsvars bija Zviedrijas hokejistiem, kuri pēdējā minūtē panāca 4:1, precīzi metot Oskaram Fantenbergam.

Latvijas izlases rindās par labāko spēlētāju tika atzīts Miks Indrašis.

Abas komandas savā starpā spēkosies arī sestdien, šai spēlei sākoties plkst.14.

Latvijas izlase uz Zviedriju devās ceturtdien 27 spēlētāju sastāvā, bet mājās palika uzbrucēji Kaspars Daugaviņš un Lauris Dārziņš, kā arī aizsargs Guntis Galviņš, kuri pagaidām veselības problēmu dēļ nav gatavi spēlēt.

Daugaviņš ir atsācis ledus treniņus pēc Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas spēlēs gūtā rokas lūzuma, tomēr viņš vēl nav gatavs doties laukumā spēlē. Kā žurnālistiem atklāja pats izlases kapteinis, viņš cer, ka pirmo maču varēs aizvadīt nākamnedēļ, kad Latvija divos pārbaudes mačos "Arēnā Rīga" uzņems Franciju.

Savukārt Dārziņš iepriekš pārbaudes mačā pret Krievijas olimpisko izlasi guva mikrotraumu, kuras dēļ vēl nevar slidot, taču viņš treniņus turpina svaru zālē. Angīnas dēļ uz Zviedriju nedosies Galviņš, tāpat kā mājās paliks Kirils Tambijevs, kurš aizvadītajā nedēļā debitēja izlasē pārbaudes spēlēs ar Baltkrieviju, taču nu ir guvis cirkšņa savainojumu.

Divām spēlēm pret Zviedriju sastāvā iekļauti trīs vārtsargi, deviņi aizsargi un 15 uzbrucēji.

LETA jau ziņoja, ka trešdien izlases treniņiem pievienojās uzbrucējs Rihards Bukarts, kamēr no komandas tika atskaitīts Toms Andersons. Tāpat no otrdienas ar izlasi vairs netrenējas aizsargs Jēkabs Rēdlihs, savukārt komandai uz ledus ir pievienojies aizsargs Kristaps Sotnieks, kurš arī dosies uz Zviedriju.

Treniņus svaru zālē ir sācis arī Mārtiņš Karsums, kuram nesen tika veikta kārtējā ceļgala operācija. Viņš uz ledus, atkarībā no pašsajūtas, varētu sākt trenēties nākamajā nedēļā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Svētdien NHL sezona noslēdzās Bufalo "Sabres" uzbrucējam Zemgum Girgensonam, kurš nākamās nedēļas beigu daļā arī tiek gaidīts izlases rindās. Tāpat izlases rindas nākamnedēļ varētu papildināt sezonu Čehijā aizvadījušais Andris Džeriņš.

Latvijas hokeja izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, ir aizvadījusi piecas no desmit plānotajām pārbaudes spēlēm. Vispirms ar 0:5 un 1:2 Rīgā tika zaudēts Krievijas olimpiskajai izlasei, bet aizvadītās nedēļas nogalē Daugavpilī Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) ietvaros ar 1:0 uzvarēta un ar 0:3 zaudēts Baltkrievijai.

Boba Hārtlija vadītā komanda šajā nedēļas nogalē izbraukumā tiekas ar Zviedriju, 21. un 22.aprīlī "Arēnā Rīga" tiks spēlēts ar Franciju, piedevām otrajā mačā no izlases atvadīsies pieredzējušais vārtsargs Edgars Masaļskis, bet 30.aprīlī un 1.maijā būs mači izbraukumā pret Vāciju.

Pasaules čempionātā Ķelnē A apakšgrupā Latvija tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

Latvijas hokeja izlases kandidāti pārbaudes spēlēm ar Zviedriju:

vārtsargi - Jānis Kalniņš (Rīgas "Dinamo"), Ivars Punnenovs (Langnau "Tigers", Šveice), Elvis Merzļikins ("Lugano", Šveice));

aizsargi - Oskars Cibuļskis, Ralfs Freibergs, Kristaps Zīle, Uvis Balinskis, Aleksandrs Jerofejevs (visi - Rīgas "Dinamo"), Artūrs Kulda (Helsinku "Jokerit", Somija), Kristofers Bindulis (Augšezera Universitātes komanda "Lakers", NCAA), Jānis Jaks (Amerikas Starptautiskā koledža, NCAA), Kristaps Sotnieks (Toljati "Lada", Krievija);

uzbrucēji - Gints Meija, Māris Bičevskis, Miks Indrašis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Roberts Lipsbergs, Edgars Kulda (visi - Rīgas "Dinamo"), Kirils Galoha, Frenks Razgals (abi - "Rīga"), Koba Jass ("Kurbads"), Gatis Gricinskis ("Lustenau", Austrija), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes "ZSC Lions", Šveice), Oskars Batņa ("Kitzbuhel", Austrija), Roberts Bukarts ("Zlīn", Čehija), Rihards Bukarts (Springfīldas "Thunderbirds", AHL).