foto: Vida Press
Kristaps Porziņģis pastāsta par saviem vasaras plāniem
Kristaps Porziņģis šovasar grasās daudz trenēties, bet par izlases plāniem pagaidām neko vēl nav teicis.
Basketbols
2017. gada 13. aprīlis, 10:58

Kristaps Porziņģis pastāsta par saviem vasaras plāniem

LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis šovasar ir apņēmies ļoti daudz strādāt, lai rudenī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" rīcībā atgrieztos spēcīgāks.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Knicks" komanda trešdien noslēdza sezonu, pēdējā regulārā čempionāta mačā ar 114:113 pārspējot Filadelfijas "76ers", tomēr Porziņģis muguras sāpju dēļ izlaida piekto spēli pēc kārtas. Ņujorkas vienība ceturto sezonu pēc kārtas nespēja kvalificēties izslēgšanas turnīram.

"Šis mums visiem bija smags gads, piedzīvojām daudz kāpumus un kritumus. Tomēr bija arī sekmīgi brīži un daļā sezonas rādījām tiešām labu sniegumu," pēc savas otrās NBA sezonas beigām izteicās latvietis. "Šī bija sezona, kurā daudz iemācījos. Kaut neizpildījām, ko no mums gaidīja, kopumā bija noderīga sezona."

"Vasarā dzīvošu svaru zālē, kur divreiz dienā darīšu to, kas nepieciešams. Tāpat divreiz dienā būšu basketbola zālē. Sporta zālē strādāšu 24 stundas diennaktī, septiņas dienas nedēļā, lai kļūtu labāks un nākamajā sezonā atgrieztos spēcīgāks," kaujinieciski noskaņots ir latvietis. "Pagājušajā vasarā joprojām mācījos, ko nepieciešams darīt, šogad man ir vairāk skaidrs uz ko fokusēties, zinu ko vēlos darīt, tagad tikai atlicis sākt strādāt."

Porziņģim netika uzdots jautājums vai viņš šovasar palīdzēs Latvijas basketbola izlasei, bet spēlētājs iepriekš konkrētu atbildi nav sniedzis, kamēr latvieša komandas biedri Villijs Ernangomess un Mindaugs Kuzminsks pauduši apņēmību palīdzēt attiecīgi Spānijas un Lietuvas izlasēm Eiropas čempionātā, kaut vēl nav saņēmuši atļauju no "Knicks" vadības.

Porziņģis šosezon aizvadītajās 66 spēlēs caurmērā iemeta 18,1 punktu un izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas.

Novembrī latvietis iesaistījās labdarības programmā, kuras ietvaros par katru bloķēto metienu 500 ASV dolāri (470 eiro) aizgāja fondam, kas rūpējas par jaunatnes basketbola programmas RENS audzēkņu izglītību. Šajā sezonā viņš vidēji mačā bloķēja 1,95 metienus, kas bija piektais augstākais rādītājs līgā, un programmai atnesa 64 500 dolāru (60 000 eiro).

Zīmīgi, ka bloķētie metieni nebija vienīgais statistikas rādītājs, kur šosezon Porziņģis iekļuva līgas pieciniekā. Viņš vidēji spēlē tika pie 3,7 piezīmēm un tas bija otrs augstākais rādītājs sacensībās, atpaliekot vienīgi no Toronto "Raptors" spēlētāja Demāra Derouzena.

Pērn latvietis 72 spēlēs izcēlās caurmērā ar 14,3 punktiem un 7,3 atlēkušajām bumbām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās