foto: Winterhawks.com
Latvijas hokeja izlasei pievienojas Rihards Bukarts; šogad valstsvienība bez brāļiem Rēdlihiem
Talantīgais Rihards Bukarts jau drīzumā varētu debitēt Latvijas hokeja izlasē.
Hokejs
2017. gada 12. aprīlis, 12:11

Latvijas hokeja izlasei pievienojas Rihards Bukarts; šogad valstsvienība bez brāļiem Rēdlihiem

LETA

Latvijas hokeja izlases treniņnometni, kas tiek aizvadīta, lai labāk sagatavotos pasaules čempionātam, papildinājis uzbrucējs Rihards Bukarts, kamēr to atstājis Toms Andersons, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Savukārt kopš otrdienas ar izlasi vairs netrenējas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" aizsargs Jēkabs Rēdlihs. Trešdienas treniņā kopā ar kopējo grupu nodarbību aizvadīja arī Ņižņijnovgorodas "Torpedo" uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kurš ir valstsvienības kapteinis, un aizsargs Kristaps Sotnieks no Toljati "Lada".

Tikmēr svaru zālē pēc mikrotraumas darbojās Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Lauris Dārziņš un Mārtiņš Karsums no Maskavas "Dinamo", kuram nesen tika veikta kārtējā ceļgala operācija.

Pašlaik 21 gadu vecais Rihards Bukarts, kurš ir cita izlases hokejista Roberta Bukarta brālis, šo sezonu pavadīja Amerikas Hokeja līgā (AHL) un Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL).

AHL čempionātā uzbrucējs Springfīldas "Thunderbirds" rindās 14 spēlēs izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm, kamēr ECHL, pārstāvot Mančestras "Monarchs", viņa rēķinā 37 spēlēs 16 vārti un 17 rezultatīvas piespēles. Pieaugušo izlasē viņš līdz šim nav spēlējis.

"Thunderbirds" ir Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Floridas "Panthers" fārmklubs.

Bukarts Ziemeļamerikā spēlē kopš 2013.gada, pirmās trīs sezonas aizvadot Kanādas junioru līgā, kur pārstāvēja Rietumu hokeja līgas (WHL) vienības Brendonas "Wheat Kings" un Portlendas "Winterhawks". Savukārt AHL viņš debitēja iepriekšējās sezonas beigu daļā, aizvadot vienu spēli Portlendas "Pirates" komandā, debijas mačā izceļoties ar rezultatīvu piespēli.

Junioru karjerā WHL čempionātā Bukarts aizvadīja 192 spēles, kurās guva 92 vārtus un atdeva 98 rezultatīvas piespēles, bet vēl pirms tam viņš 2012./2013.gada sezonu pavadīja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienībā "Rīga", tajā sezonā ar Latvijas U-20 un U-18 izlasēm piedaloties arī junioru un jauniešu pasaules čempionātos.

Tikmēr 23 gadus vecais Andersons, kurš šo sezonu pavadīja Šveices otrās līgas vienībā "Thurgau", ar izlasi trenējās jau kopš nometnes paša sākuma. Šveicē viņš šosezon kopumā 46 mačos izcēlās ar pieciem vārtiem un 19 rezultatīvām piespēlēm.

LETA jau ziņoja, ka svētdien NHL sezona noslēdzās Bufalo "Sabres" uzbrucējam Zemgum Girgensonam, kurš arī tiek gaidīts izlases rindās. LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols iepriekš Latvijas Televīzijā norādīja, ka Girgensons Rīgā varētu ierasties 22.aprīlī.

Latvijas hokeja izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, ir aizvadījusi četras no desmit plānotajām pārbaudes spēlēm. Vispirms ar 0:5 un 1:2 Rīgā tika zaudēts Krievijas olimpiskajai izlasei, bet aizvadītās nedēļas nogalē Daugavpilī Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) ietvaros ar 1:0 uzvarēta un ar 0:3 zaudēts Baltkrievijai.

Turpinājumā Boba Hārtlija vadītā komanda 14. un 15.aprīlī izbraukumā tiksies ar Zviedriju, 21. un 22.aprīlī "Arēnā Rīga" tiks spēlēts ar Franciju, piedevām otrajā mačā no izlases atvadīsies pieredzējušais vārtsargs Edgars Masaļskis, bet 30.aprīlī un 1.maijā būs mači izbraukumā pret Vāciju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pasaules čempionātā Ķelnē A apakšgrupā Latvija tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

Latvijas hokeja izlases kandidāti:

vārtsargi - Jānis Kalniņš (Rīgas "Dinamo"), Ivars Punnenovs (Langnau "Tigers", Šveice), Elvis Merzļikins ("Lugano", Šveice), Gustavs Dāvis Grigals ("Rīga");

aizsargi - Oskars Cibuļskis, Guntis Galviņš, Ralfs Freibergs, Kristaps Zīle, Uvis Balinskis, Georgijs Pujacs, Aleksandrs Jerofejevs (visi - Rīgas "Dinamo"), Artūrs Kulda (Helsinku "Jokerit", Somija), Kristofers Bindulis (Augšezera Universitātes komanda "Lakers", NCAA), Jānis Jaks (Amerikas Starptautiskā koledža, NCAA);

uzbrucēji - Lauris Dārziņš, Gints Meija, Māris Bičevskis, Miks Indrašis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Roberts Lipsbergs, Edgars Kulda (visi - Rīgas "Dinamo"), Kirils Galoha, Frenks Razgals (abi - "Rīga"), Koba Jass ("Kurbads"), Gatis Gricinskis ("Lustenau", Austrija), Kaspars Daugaviņš (Ņižņijnovgorodas "Torpedo", Krievija), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes "ZSC Lions", Šveice), Kirils Tambijevs (Sanktpēterburgas "Dinamo", VHL), Oskars Batņa ("Kitzbuhel", Austrija), Roberts Bukarts ("Zlīn", Čehija), Rihards Bukarts (Springfīldas "Thunderbirds", AHL).