Mūsējie pārraksta vēsturi
Hokejs
2009. gada 28. aprīlis, 10:02

Mūsējie pārraksta vēsturi

Jauns.lv

„Latvija šodien spēlēja pārāk labi. Mēs nespējām sasniegt to līmeni, lai būtu pārāki par latviešiem," tas ir viss, ko pēc spēles spēja pateikt Zviedrijas izlases galvenais treneris Bengts Oke Gustafsons.

Latvijai pasaules čempionātos pēdējais daudz maz pieklājīgais rezultāts pret Zviedrijas izlasi fiksēts 2004. gadā — 1:4. Tolaik mūsu valstsvienību vadīja zviedru treneris Kurts Lindstrēms, bet izlasē spēlēja Sergejs Žoltoks, Aleksandrs Kerčs, Grigorijs Panteļejevs, Leonīds Tambijevs, Vjačeslavs Fanduļs, Viktors Ignatjevs...

Pēc tam ir bijušas tikai sagrāves — 1:9 (2005. gadā) un 2:8 (2007. gadā).

Kas tad īsti notika 2009. gada 27. aprīlī, kad mūsu izlase guva nebijušu panākumu, pirmo reizi vēsturē uzvarot Zviedrijas izlasi, portālam kasjauns.lv stāsta eksperti.

Latvijas izlases kandidāts Edijs Brahmanis:

— Mēs zviedrus nepārsteidzām, vienkārši mums labi spēlēja aizsardzība un arī vārtsargs „pavilka”. Protams, mums arī nedaudz paveicās, jo zviedriem ripas nekrita iekšā, piemēram, brīdī, kad viņi trešajā periodā trāpīja pa vārtu stabiņu.

Runājot par nākamo spēli, domāju, ka tai vajadzētu sagatavoties bez problēmām, jo tam jau arī bija domāts mēnesi ilgais darbs Rīgai, lai sagatavotos čempionātam

­

Zviedru hokeja speciālists Andrejs Maticins:

— Jūs vairākus gadus esat pavadījis Zviedrijā. Pateicoties kam, mums izdevās salauzt zviedru mehānismu?

— Latvijas izlase taktiski nospēlēja ļoti labi. It īpaši vidējā zonā, nedodot zviedriem ieskrieties. Var teikt, ka mēs viņus „izslēdzām”. Ja zviedriem dod vaļu, sākas visīstākais haoss. Ar tādām komandām kā Zviedrija viena kļūda nozīmē jau bīstamu momentu vai vārtus. Ja spēle ievirzās pozicionālā gultnē, ar zviedriem var cīnīties. Protams, ļoti labi nospēlēja arī vārtsargs Masaļskis un aizsardzība.

— Zviedriem ļoti nepatīkot spēka spēle un Latvijas izlase vakar to izmantoja...

— Piekritīšu, zviedriem ļoti nepatīk agresīva spēle. Kad pats vēl spēlēju Zviedrijā, viņi man ne reizi vien teica: „Nu kāpēc jūs spēlējat tā?”

— Vakardienas spēlē tika atdots ļoti daudz spēka. Vai pietiks laika sagatavoties nākamajai cīņai ar Austriju?

— Domāju, ka lielākā problēma, gatavojoties nākamajai spēlei, būs ne vien fiziskā sagatavotība, bet psiholoģija. Fiziskajam spēkam vajadzētu pietikt. Neveiksmīga spēle pret Austriju var pārvilkt svītru pāri visam un uzvarai pār Zviedriju vairs nebūs nekādas nozīmes.

Allhockey.ru

Zviedrijas izlases aizsargs Johans Okermans:

- Latvijai ir laba, disciplinēta komanda. Ar to būs grūti spēlēt daudziem. Godīgi sakot, negaidīju, ka viņi izdarīs tādu spiedienu mūsu zonā. Un diemžēl tas viņiem neslikti izdevās. Laikam jau mēs nebijām tam gatavi...

Mazās izlases vienmēr vēlas uzvarēt favorītus. Varbūt tas skanēs Latvijai mazliet aizvainojoši, taču viņiem šī uzvara bija daudz principiālāka nekā mums.

Championat.ru

„Tā, lūk, čempionātā notika sensācija, par kuru mēs, neslēpsim, esam ļoti priecīgi. Vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, ir milzīgs prieks par Rīgas „Dinamo” — vairāk nekā puse komandas spēlē Latvijas izlasē. Otrkārt, atņemot divus punktus vienam no Krievijas galvenajiem konkurentiem, viņi jau mums ir palīdzējuši otrajā posmā. Latvieši ir malači. Tā turēt!”

Kāda zviedra komentārs IIHF mājas lapā:

„Bijušās PSRS republikas sāk mums krist uz nerviem...”

kasjauns.lv/Foto: LETA