Verpakovskis pret Bulgāriju nespēlēs
Futbols
2009. gada 12. augusts, 12:00

Verpakovskis pret Bulgāriju nespēlēs

Jauns.lv

Latvijas futbola izlasei pārbaudes spēlē ar Bulgārijas valstsvienību šodien tomēr nevarēs palīdzēt uzbrucējs Māris Verpakovskis, informēja Latvijas Futbola federācijas preses sekretārs Mārtiņš Hartmanis.

„Verpakovskis ar (galveno) treneri (Aleksandru Starkovu ) vienojies, ka šodien tomēr nespēlēs,” pastāstīja Hartmanis. „Viņam joprojām sāpot kājas augšstilbs un maču nāksies izlaist.”

Vēl šorīt nebija pilnīgas skaidrības par to, vai uzbrucējs varēs spēlēt, jo vakar viņš trenējās kopā ar pārējiem izlases spēlētājiem.

„Viņš vēl nav pilnībā atguvies no kājas muskuļa traumas. Kā teica komandas ārsts, ar tādu traumu jāatpūšas pusgads, taču neviens futbolists tik ilgi negrasās sēdēt malā, un pagājuši jau divi mēneši kopš traumas. Tā nekad nav, ka spēlētāji ir pilnībā veseli,” piebilda Hartmanis. „Māris vakar trenējās kopā ar visiem un spēlēja, malā noejot vien uz dažām minūtēm. Pastaipījās un turpināja trenēties.”

Mača sākums Sofijā, Vasila Levska vārdā nosauktajā nacionālajā stadionā, paredzēts plkst.20.45. Latvijas izlasei neliela savainojuma dēļ līdzi nav devies Anglijas kluba „Queens Park Rangers” (QPR) aizsargs Kaspars Gorkšs, kurš gan vakar aizvadīja visu spēli Anglijas Līgas kausa izcīņā. Tāpat kā Gorkšs uz Bulgāriju neaizbrauca arī vārtsargs Aleksandrs Koļinko, kurš devies atrādīties Anglijas ceturtās spēcīgākās līgas klubam „Notts County”, kā arī divi izlases jaunpienācēji - pussargi Aleksandrs Fertovs no Rīgas „Skonto” un Valērijs Afanasjevs no Daugavpils „Dinaburg” vienības. Izlases rindās šoreiz nav arī divi veterāni - Juris Laizāns un Igors Stepanovs, kuri neatrodas labā sportiskā formā.

Savukārt izlases sastāvā vietu saglabāt izdevies „Dinaburg” aizsargam Ritam Krjauklim, kurš bija trešais izlases galvenā trenera Aleksandra Starkova nosauktais jaunpienācējs.

Latvijas izlases sastāvs spēlei ar Bulgāriju: vārtsargi - Andris Vaņins („Sion”, Šveice), Deniss Romanovs („Slavia”, Čehija); aizsargi - Deniss Ivanovs, Oskars Kļava, Dzintars Zirnis (visi „Liepājas metalurgs”), Deniss Kačanovs, Pāvels Mihadjuks (abi „Ventspils”), Rits Krjauklis („Dinaburg”); pussargi - Vitālijs Astafjevs, Jurijs Žigajevs (abi „Ventspils”), Aleksandrs Cauņa („Skonto”), Maksims Rafaļskis („Liepājas Metalurgs”), Andrejs Rubins (Baku „Inter”, Azerbaidžāna), Genādijs Soloņicins („Simurg”, Azerbaidžāna); uzbrucēji - Māris Verpakovskis („Ergotelis”, Grieķija), Ģirts Karlsons (Baku „Inter”, Azerbaidžēna), Kristaps Grebis („Liepājas Metalurgs”), Kristaps Blanks („Skonto”).

LETA/Foto: LETA