Ivanānam un "Kings" ceturtā uzvara pēc kārtas
Raitim Ivanānam šoreiz bija ilgāks spēles laiks nekā ierasts.
Hokejs
2009. gada 26. oktobris, 11:57

Ivanānam un "Kings" ceturtā uzvara pēc kārtas

Jauns.lv

NHL spēlē ceturto uzvaru pēc kārtas izcīnīja latviešu uzbrucēja Raita Ivanāna pārstāvētais Losandželosas „Kings” klubs, kas savā laukumā ar 6:2 pieveica Kolumbusas „Blue Jackets”.

Ivanāns šoreiz laukumā pavadīja septiņas minūtes un 16 sekundes, kuru laikā veica vienu spēka paņēmienu, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

„Kings” labā pa diviem vārtiem guva slovēņu zvaigzne Anže Kopitars un krievs Aleksandrs Frolovs, bet vēl pa reizei pretinieku vārtsargu Stīvu Meisonu pārspēja Mihals Handžuss un Džarets Stols. Savukārt „Blue Jackets” rindās ar precīziem metieniem izcēlās zviedru uzbrucējs Kristians Huseliuss un Antuāns Vermets.

Tikmēr citā mačā zaudējumu piedzīvoja Filadelfijas „Flyers” vienība, uz kuru no Amerikas hokeja līgas (AHL) fārmkluba Adirondakas „Phantoms” pirmoreiz savā karjerā izsaukts Latvijas aizsargs Oskars Bārtulis. „Flyers” savā laukumā ar rezultātu 1:4 (1:1, 0:2, 0:1) piekāpās Sanhosē „Sharks” komandai, bet Bārtulis šajā mačā vēl nepiedalījās. Uzvarētājiem divus vārtus guva Menijs Malhotra, bet pa reizei precīzi meta Džeds Ortmaijers un Denijs Hītlijs, bet „Flyers” rindās goda vārtus guva Derols Pouvs.

NHL kopvērtējumā „Kings” ar 16 punktiem 12 aizvadītajās spēlēs joprojām ieņem otro vietu Rietumu konferencē, bet „Flyers” hokejisti ar 11 punktiem deviņos mačos atrodas septītajā vietā Austrumu konferencē.

Šosezon aizvadītajās astoņās spēlēs AHL Bārtulis guva vienus vārtus un izpildīja divas rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja 12 soda minūtes. Pirms sezonas Bārtulis ar „Flyers” komandu piedalījās divās pārbaudes spēlēs, rezultativitātes punktus negūstot. Pagājušajā sezonā vēl Filadelfijas „Phantoms” komandā Bārtulis aizvadīja 84 spēles, gūstot divus vārtus un izdarot 11 rezultatīvas piespēles. Tāpat latvietis nopelnīja 63 soda minūtes, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs -3. „Flyers” komanda Bārtuli jauno spēlētāju draftā izvēlējās 2005.gada trešajā kārtā ar kopējo 91.numuru.

Raita Ivanāna spēles interesantākie momenti - video:

LETA/Foto: AFP