Futbols
2010. gada 8. janvāris, 21:46

Ar ložmetēju apšauda Togo futbola izlasi. Divi futbolisti ievainoti, miris šoferis

Jauns.lv

Ar ložmetēju apšaudīts Togo futbola izlases, kas devās uz Āfrikas Nāciju kausa finālturnīru, autobuss.

Pēc uzbrukuma vienības autobusam Togo futbola izlase vēlas, lai tiktu atcelts Āfrikas Nāciju kausa finālturnīrs, kam plānots sākties svētdien.

Pēc izplatītās oficiālās informācijas, gājis bojā autobusa šoferis, bet vēl četri cilvēki - divi futbolisti, kā arī vārtsargu treneris un ārsts - cietuši. Cietušie futbolisti ir vārtsargs Kožovi Obilāls, kurš pārstāv Francijas amatieru klubu "GSI Pontivy" un aizsargs Seržs Akakpo no Rumānijas vienības "Vaslui". Akopo lode esot trāpījusi mugurā, bet Obilālam - nierēs.

Autobuss apšaudīts laikā, kamēr tas brauca pa Angolu, netālu no Kongo robežas. Āfrikas Nāciju kauss sāksies Angolā svētdien. Togo pirmā spēle plānota pirmdien ar Ganas valstsvienību. "Mēs īpaši nevēlamies spēlēt finālturnīrā. Mūsu domas ir ar ievainotajiem draugiem," aģentūrai AFP teica Francijas otrās līgas klubu "Nantes" pārstāvošais Togo futbolists Tomass Dosevi. Līdzīgu viedokli pauda arī futbolists Alaī Romao, kurš pārstāv Francijas augstākās līgas klubu "Granoble". "Mums ir cietuši spēlētāji un komandas dalībnieki. Tagad gaidām jaunumus. Ja tas ir iespējams, mums vajadzētu boikotēt turnīru. Kāpēc gan nevarētu atcelt turnīru? Mēs tikai vēlamies atgriezties mājās."

Dosevi pastāstīja, ka apšaude sākusies pavisam neilgi pēc robežas šķērsošanas. "Visi palīdām zem krēsliem, un uzbrucējus izklīdināja policija. Es jutos, it kā būtu sācies karš. Tas bija šokējoši. Izkāpjot no autobusa, mēs viens otram prasījām, kas tikko notika."

Togo slavenākais futbolists ir Anglijas vienību Mančestras "City" pārstāvošais Emanuels Adebajors, bet viņš pašlaik netiek nosaukts starp cietušajiem.

Sazinoties ar turnīra organizatoriem, tie aģentūrai AFP sākotnēji apgalvoja, ka autobuss vienkārši pārdūris riepu, bet vēlāk izteicās, ka neko nezina par incidentu.

LETA