Togo izlase pēc asiņainas apšaudes atsauc dalību no Āfrikas kausa futbolā
Futbols
2010. gada 9. janvāris, 16:47

Togo izlase pēc asiņainas apšaudes atsauc dalību no Āfrikas kausa futbolā

Jauns.lv

Uzbrukumā cietusī Togo futbola izlase atsauca dalību no Āfrikas Nāciju kausa finālturnīra, vēsta britu mediji.

Togo futbola izlase ar lidmašīnu jau ir pametusi Angolu, kur turnīram plānots notikt. Tāpat kļuvis zināms, ka uzbrukumā miruši vēl divi cilvēki - komandas trenera palīgs un preses pārstāvis.

Jau ziņots, ka piektdien tika apšaudīts Togo futbola izlases, kas devās uz Āfrikas Nāciju kausa finālturnīru, autobuss.

Uzbrukumā gāja bojā autobusa šoferis, bet sestdien miruši vēl divi cilvēki. Savukārt vēl septiņi cilvēki cietuši. Šo personu vidū bija arī futbolisti vārtsargs Kožovi Obilāls, kurš pārstāv Francijas amatieru klubu "GSI Pontivy" un aizsargs Seržs Akakpo no Rumānijas vienības "Vaslui". Akopo lode esot trāpījusi mugurā, bet Obilālam - nierēs.

Autobuss apšaudīts laikā, kamēr tas brauca pa Angolu, netālu no Kongo robežas. Vairāki no Togo futbolistiem izteica vēlmi, lai turnīru atceļ, tomēr organizatori šo iespēju noraidīja, vienlaikus piebilstot, ka vēl vairāk pastiprinās drošības pasākumus. Āfrikas Nāciju kauss sāksies Angolā svētdien. Togo pirmā spēle bija plānota pirmdien ar Ganas valstsvienību.

Togo slavenākais futbolists ir Anglijas vienību Mančestras "City" pārstāvošais Emanuels Adebajors, bet viņš uzbrukumā necieta.

Traģēdijas video:

LETA