Rīgas "Dinamo" zaudē Čeļabinskas "Traktor", pārtraucot trīs uzvaru sēriju
2010. gada 16. janvāris, 19:34

Rīgas "Dinamo" zaudē Čeļabinskas "Traktor", pārtraucot trīs uzvaru sēriju

Jauns.lv

Rīgas "Dinamo" nespēja turpināt trīs uzvaru sēriju, jo cieta zaudējumu pret Čeļabinskas "Traktor" ar 2:3, un turnīra tabulas Rietumu konferencē noslīdēja uz 10. vietu.

  "Dinamo" rindās vārtus guva Marcels Hosa un Miķelis Rēdlihs, bet labākā spēlētāja laurus saņēma Roberts Petrovickis.

Viesu komanda pēc Alekseja Zavaruhina un Andreja Popova metieniem pirmajā periodā izvirzījās vadībā ar 2:0, taču 44 sekundes līdz pirmā perioda beigām Hosa realizēja skaitlisko vairākumu, gūstot savus 26. vārtus šajā sezonā.

Dramatiskas mājiniekiem izvērtās otrās trešdaļas beigas. Vispirms 5+20 minūšu noraidījumu līdz mača beigām, par sitienu pretiniekam Jevgēņijam Kuzņecovam ar ceļgalu, nopelnīja Jēkabs Rēdlihs. Drīz pēc tam divu minūšu noraidījumu saņēma Jānis Sprukts, kuram nokrita ķivere, taču viņš nedevās uz rezervistu soliņu, kā to paredz noteikumi, bet turpināja spēlēt. Rīdzinieki izmisīgi aizsargājās, taču divas sekundes pirms pārtraukuma Konstantīns Kasjančuks guva "Traktor" trešos vārtus, kas vēlāk izrādījās arī uzvaru nesošie.

Asa un vārtu gūšanas momentiem bagāta bija arī pēdējā trešdaļa, kurā "Dinamo" otro reizi realizēja skaitlisko vairākumu, kad pretinieku vārtu priekšā labu reakciju nodemonstrēja Miķelis Rēdlihs, ar vienu pieskārienu raidot ripu Vladislava Fokina sargātajos vārtos. Panākt neizšķirtu gan neizdevās, un tuvāk vēl vieniem vārtiem bija viesi, taču mača beigās, kad Edgars Masaļskis jau bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, ripa aizslīdēja gar pašu vārtu stabu.

Neveiksmes sestdien piedzīvoja arī Rīgas "Dinamo" konkurenti par 8. vietu Rietumu konferencē. Ņižņijnovgorodas "Torpedo" viesos ar 0:2 zaudēja Jaroslavļas "Lokomotiv", bet Čerepovecas "Severstaļ" ar 1:2 pēcspēles metienos zaudēja Kazaņas "Ak Bars". Pie panākuma gan tika Minskas "Dinamo", kas ar 4:0 pārspēja Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Turnīra tabulā "Torpedo" ir 8. vietā ar 62 punktiem, "Severstaļ" devītie ar 57, Rīgas "Dinamo" desmitie ar 56 punktiem, bet Minskas "Dinamo" ieņem 11. vietu ar 53 punktiem.

Nākošo spēli "Dinamo" aizvadīs pirmdien "Arēnā Rīga" uzņemot Austrumu konferences līdervienību Magņitogorskas "Metallurg", kas sestdien Maskavā cieta zaudējumu pret turienes "Dinamo" ar 1:2.

KHL spēle:

Rīgas "Dinamo" - Čeļabinskas "Traktor" 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)

Vārtus guva: Marcels Hosa (19:16, Oļegs Sorokins, Aleksandrs Ņiživijs, sk. vair.), Miķelis Rēdlihs (51:27, Oļegs Sorokins, sk. vair.) - Aleksejs Zavaruhins (4:07, Jevgēņijs Kuzņecovs), Andrejs Popovs (11:45, Pjērs Daženē), Konstantīns Kasjančuks (39:58, Aleksandrs Budkins, sk. vair.)

Vārtsargi: Edgars Masaļskis - Vladislavs Fokins

BNS