Skeletonists Martins Dukurs Vankūverā nesīs Latvijas karogu
2010. gada 11. februāris, 11:17

Skeletonists Martins Dukurs Vankūverā nesīs Latvijas karogu

Jauns.lv

Latvijas karogu Vankūveras olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā nesīs skeletonists Martins Dukurs, informēja Latvijas Olimpiskās delegācijas preses sekretāre Marita Vilciņa.

Šāds lēmums tika pieņemts Vistleras olimpiskajā ciematā notikušajā Latvijas komandas sapulcē. Visi olimpiskās vienības dalībnieki bija sekojuši līdz Martina Dukura veiksmīgajai sacensību sezonai un viņa izcīnītajiem Eiropas čempionata un Pasaules kausa kopvērtējuma līdera tituliem, tādēļ sportists saņēmis nedalītu komandas atbalstu, norādīja Vilciņa.

Neviens cits kandidāts atbildīgajam pienākumam nav ticis izvirzīts.

Komandas sapulcē piedalījās visu individuālo sporta veidu galvenie treneri, komandas vadība, kā arī Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis un ģenerālsekretārs Einars Fogelis, kuri pauda gandarījumu par izvēlētā karognesēja līdera dotībām. Minētajā sapulcē savu dalību atklāšanas ceremonijā pēc rūpīgas treniņu un sacensību režīma izvērtēšanas apstiprinājuši kalnu slēpošanas, bobsleja, skeletona un distanču slēpošanas sportisti, kā arī hokejisti.

Kā ziņots, Latvijas karogu Ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā ir nesuši bobslejisti Jānis Ķipurs, Zintis Ekmanis, Sandis Prūsis un hokejisti Harijs Vītoliņš un Artūrs Irbe.

Jau ziņots, ka Latviju Vankūveras Ziemas olimpiskajās spēlēs pārstāvēs 58 sportisti. Olimpiskās spēles Kanādā norisināsies līdz februāra beigām, bet atklāšanas ceremonijas sākums paredzēts plkst.4 naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika.

Portāls kasjauns.lv veica aptauju, lai noskaidrotu lietotāju viedokli par to, kurš būtu pelnījis Vankūveras ziemas olimpisko spēļu atklāšanā nest Latvijas karogu. Nepilnas diennakts laikā aptaujā piedalījās vairāk nekā 1300 portāla lietotāju, kuri Martinu Dukuru atstāja otrajā vietā. Kasjauns.lv simpātijas pārliecinoši piederēja Rīgas “Dinamo” un Latvijas hokeja izlases vārtsargam Edgaram Masaļskim, kurš saņēma teju 30% respondentu balsu, otrajā vietā esošajam Dukuram tikai nedaudz virs 11% balsu. Pēc Latvijas Olimpiskās komitejas prezidenta Aldona Vrubļevska teiktā, ka karogu olimpiskajās spēlēs drīkst nest ne tikai spēļu dalībnieki, bet jebkurš valsts pārstāvis, aptaujā tika iekļauti gan Sandis Ozoliņš un Artūrs Irbe, gan sporta funkcionārs Kirovs Lipmans, gan pats apgalvojuma teicējs Aldons Vrubļevskis, taču neviens no viņiem Edgara Masaļska pirmo vietu balsojumā nespēja apdraudēt.

kasjauns.lv / LETA/Foto: LOK/LETA