Ņiživijs metīs, Jerofejevs sitīs. Miķelis Rēdlihs tomēr nespēlēs
Hokejs
2010. gada 21. aprīlis, 14:27

Ņiživijs metīs, Jerofejevs sitīs. Miķelis Rēdlihs tomēr nespēlēs

Jauns.lv

Šovakar, 21. aprīlī, 19:30 uz “Arēna Rīga” ledus Latvijas hokeja valstsvienība aizvadīs savu pirmo spēli, gatavojoties pasaules čempionātam, kas no 7. līdz 23. maijam norisināsies Vācijas pilsētās Manheimā, Ķelnē un Gelzenkirhenē.

Savu pirmo pārbaudes spēli Latvijas hokeja izlase aizvadīs pret Francijas valstsvienību, ar kuriem esam tikušies jau 25 reizes – pirmo reizi 1932. gadā Eiropas čempionātā Berlīnē (vienīgā spēle pirms Otrā pasaules kara), pēdējo reizi – pagājušā gada pasaules čempionātā Bernē, kurā uzvarējām ar 7:1, kas ir visu laiku otra pārliecinošākā uzvara pār šo izlasi (1996. gadā – 10:3). Kopumā Latvijas hokejistiem pret frančiem bilance ir gana pozitīva – 15 uzvaras, četri neizšķirti, viens zaudējums pagarinājumā un seši zaudējumi pamatlaikā, pēdējais – nedaudz vairāk nekā pirms gada pārbaudes spēlē “Arēnā Rīga” ar 3:5, kas nozīmē, ka viegla pastaiga mūsu hokejistus šodien nesagaida.

Neraugoties uz aizņemtību KHL Gagarina kausa finālā, Latvijas valstsvienības treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, kuri ikdienā trenē Balašihas MVD, šodienas spēlē vadīs Latvijas izlasi un ir nolēmuši, ka vārtos stāsies neapšaubāmais Latvijas hokeja vārtu vīrs numur viens Edgars Masaļskis. Ceturtdien paredzētajā abu valstsvienību otrajā spēlē iespēja sevi pierādīt tiks dota kādam no jaunajiem vārtsargiem – Mārtiņam Raitumam vai Edgaram Lūsiņam.

Kā portālu kasjauns.lv informēja LHF preses sekretāre Vita Ļebedeva pēdējā brīdī no sastāva izkritis viens no šajā sezonā visvairāk progresējušajiem hokejistiem Miķelis Rēdlihs, kurš nelielu veselības problēmu dēļ šodien uz ledus neizies. Viņa vietu ierastajā uzbrucēju virknējumā kopā ar Armandu Bērziņu un Lauri Dārziņu ieņems cits Rīgas "Dinamo" uzbrucējs, Latvijas U-20 izlases līderis aizvadītajā pasaules čempionātā Roberts Bukarts.

Latvijas valstsvienības sastāvs spēlei ar Franciju: 1. maiņa:

  #28 Georgijs Pujacs,  #6 Kristaps Sotnieks, #27 Mārtiņš Cipulis, #12 Herberts Vasiļjevs, #17 Aleksandrs Ņiživijs.

2. maiņa: #4 Oskars Cibuļskis, #25  Jēkabs Rēdlihs, #8 Roberts Jekimovs,  #5 Jānis Sprukts, #9 Mārtiņš Karsums.

3. maiņa:

#7 Guntis Galviņš, #15 Aleksandrs Jerofejevs, #29 Roberts Bukarts, #21 Armands Bērziņš, #10 Lauris Dārziņš.

4. maiņa: #22 Māris Jass, #14 Jānis Andersons, #11 Gints Meija, #16 Aleksejs Širokovs, #23 Andris Džeriņš.

Vārtsargi:

#31 Edgars Masaļskis, #1 Mārtiņš Raitums.

Rezervisti: #2 Maksims Širokovs, #13 Kaspars Saulietis.

Francijas hokeja izlasei īpaša uzmanība būtu jāpievērš mūsu pirmajai maiņai, jo tieši Aleksandrs Ņiživijs (14 spēlēs 5 vārti un 8 piespēles), Mārtiņš Cipulis (7 spēlēs 4 vārti un 5 piespēles) un Herberts Vasiļjevs (3 spēlēs 2 vārti un 5 piespēles) ir rezultatīvākie hokejisti pret frančiem no pašreizējā Latvijas valstsvienības sastāva. Tiesa, visu laiku rezultatīvākie Latvijas hokejisti pret Francijas valstsvienību ir citi: Aleksandrs Kerčs (15 spēlēs 6 vārti un 9 piespēles) un Aigars Cipruss (15 spēlēs  6 vārti un 7 piespēles). Ar asumiem laukumā šodien varētu paspīdēt Aleksandrs Jerofejevs, kurš sešās spēlēs pret frančiem ir nopelnījis 24 soda minūtes, bet savas debijas spēles pret vienu no visbiežākajiem Latvijas hokeja valstsvienības pretiniekiem varētu aizvadīt Roberts Bukarts un Kaspars Saulietis.

kasjauns.lv/Foto: LETA