Oļega Sorokina trenētā Latvijas inline hokeja izlase iekļūst pirmajā divīzijā
Oļegs Sorokins Latvijas inline hokeja izlasē bija pulcējis vairākus vēl nesen ļoti augstā līmenī spēlējušus hokejistus.
Hokejs
2016. gada 26. jūnijs, 13:18

Oļega Sorokina trenētā Latvijas inline hokeja izlase iekļūst pirmajā divīzijā

Jauns.lv

Latvijas vīriešu komanda hokejā uz skrituļslidām (inline) sestdien Austrijā guva pirmo vietu Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rīkotā 2017.gada pasaules čempionāta (PČ) Eiropas reģiona kvalifikācijas turnīrā.

Kvalifikācijas sacensību finālspēlē bijušā ledus hokeja izlases spēlētāja Oļega Sorokina trenētā Latvijas komanda ar 4:2 (0:0, 1:1, 1:0, 2:1) apspēlēja Austriju un izcīnīja vienīgo ceļazīmi uz pasaules čempionāta pirmās divīzijas turnīru.

Latvijas izlase zaudēja pirmos vārtus mačā, bet pēc tam guva trīs pēc kārtas, izceļoties Jānim Bullītim, Frenkam Razgalam un Rustamam Begovam, bet spēles beigu daļā punktu duelim pielika Eduards Tralmaks.

Razgals aizvadītajā sezonā debitēja arī Latvijas ledus hokeja izlasē, piedaloties pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta.

Grupu turnīrā Latvija guva trīs drošas uzvaras - ar 30:1 sagrāva Turciju, ar 15:1 pieveica Izraēlu un ar 13:4 apspēlēja Beļģiju. Līdz ar to Latvija iekļuva finālā, kur tikās ar otrajā apakšgrupā uzvarējušo Austriju.

Par rezultatīvāko spēlētāju Latvijas izlasē kļuva Vladislavs Koniševs, kurš četros mačos guva sešus vārtus un izpildīja 11 rezultatīvas piespēles.

Pērn notikušajā IIHF pasaules čempionātā Latvijas izlase ieņēma sesto vietu.

Paralēli šonedēļ Itālijā notika arī Starptautiskās Skrituļslidu sporta federācijas (FIRS) pasaules čempionāts, kurā Latvijas komanda, startējot ar citu sastāvu, izcīnīja astoto vietu, nespējot atkārtot pērnā gada panākumu, kad finišēja ceturtā. Šajā turnīrā par rezultatīvāko spēlētāju Latvijas izlasē ar septiņiem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm kļuva Aleksandrs Galkins.

Pagājušajā nedēļā FIRS pasaules čempionātu pieticīgi aizvadīja Latvijas sieviešu un vīriešu junioru izlases. Dāmas turnīru noslēdza 14.vietā, bet juniori palika 16.pozīcijā 18 komandu vidū.

Latvijas inline hokeja izlasē bija pulcēti vairāk vēl nesen augstā līmenī spēlējuši hokejisti. Izlases sastāvs:


Frenks Razgals, Edgars Kurmis, Eduards Tramlaks, Rustams Begovs, Jānis Bullītis, Toms Konrāds, Vladislavs Koniševs, Aleksandrs Kerčs juniors, Oļegs Šišļaņņikovs, Oļegs Sorokins, Artūrs Salija, Rūdolfs Prūsis, Toms Lauskis, Niks Voiceščuks, Jorens Grauds.

LETA/Foto: Publicitātes