Felipe Masa vēl divas sezonas paliks „Ferrari”
Citi sporta veidi
2010. gada 9. jūnijs, 19:44

Felipe Masa vēl divas sezonas paliks „Ferrari”

Jauns.lv

Brazīliešu pilots Felipe Masa pagarinājis līgumu un vismaz līdz 2012.gada beigām paliks Pirmās formulas (F-1) komandā "Ferrari", trešdien vēsta tās oficiālā interneta mājaslapa.

­

Jau maija nogalē vienības vadītājs Stefāno Domenikali paziņoja, ka Masa, visticamāk, turpinās karjeru "Ferarri" komandā, bet oficiālas informācijas par to vēl nebija. Masam bija līgums ar komandu vēl līdz šīs sezonas beigām.

"Esmu priecīgs, ka varēšu startēt "Ferrari" komandā arī turpmāk. Lepojos par iespēju turpināt strādāt ar komandu, kuru es uzskatu par savu otro ģimeni," trešdien gandarījumu pauda pats brazīliešu pilots.

"Felipe ir daļa no "Ferrari" jau gandrīz desmit gadus. Kopā ar mums viņš ir izaudzis gan kā braucējs, gan kā cilvēks. Ir bijuši smagi brīži, bet daudzie veiksmes stāsti to ir kompensējuši," uzsvēra Domenikali.

"Ferrari" sistēmā Masa atrodas kopš 2002. gada, kad kļuva par "Sauber" komandas pilotu. Nākamajā gadā brazīlietis bija "Ferrari" testpilots, pēc tam divas sezonas atkal pavadīja pie "Sauber" formulu stūres. Savukārt 2006.gadā Masa kļuva par "Ferrari" pilotu un nepilnu piecu gadu laikā piedalījies 69 "Grand Prix" posmos, kuru laikā izcīnījis 11 uzvaras, 30 reizes kāpis uz goda pjedestāla, bet 15 reizes startējis no pirmās starta pozīcijas.

Tikmēr šīs sezonas F-1 čempionāta kopvērtējumā Masam ir 67 punkti, kas ļauj ierindoties septītajā vietā. Līderis ar 93 punktiem ir austrālietis Marks Vēbers no "Red Bull". Konstruktoru kausa izcīņā "Ferrari" ir trešā ar 146 punktiem, bet līdere ir "McLaren-Mercedes", kuras rēķinā ir 172 punkti, bet tikai par punktu mazāk ir "Red Bull" komandai. Nākamais F-1 posms notiks 13.jūnijā Kanādā.

LETA/Foto: AFP

­