Brazīlija un Portugāle tiek tālāk
2010. gada 26. jūnijs, 06:48

Brazīlija un Portugāle tiek tālāk

Jauns.lv

Pasaules kausa izcīņas finālturnīra G apakšgrupā piektdien uzvaru izcīnīja pieckārtējā čempionvienība Brazīlija, bet pie otrās vietas tika Portugāle.

­

Abu komandu savstarpējā spēle trešajā kārtā noslēdzās neizšķirti 0:0 (0:0). Otrajā mačā Kotdivuāra ar 3:0 (2:0) pārspēja Ziemeļkoreju, tomēr tas vairs neko neizšķīra.

Brazīlijas un Portugāles mačā pirmais sitiens pa vārtiem tika izdarīts sestajā minūtē, bet Daniela Alveša raidījums lidoja nedaudz garām vārtiem. Savukārt Portugāle pirmo bīstamo momentu izveidoja 15.minūtē, kad pēc Fabiu Kentrau centrējuma bumbu no soda laukuma aizsita Huliu Sesars. Spēle ritēja līdzīgā cīņā, bet bumbu vairāk kontrolēja Portugāles izlase, tomēr pati reālākā vārtu gūšanas iespēja bija Brazīlijas izlasei, kad 30.minūtē pēc aizsargu kļūdām Nilmars nokļuva viens pie vārtiem, tomēr pretinieku vārtsargu Eduardu pārspēt nespēja.

Nākamajā uzbrukumā jau bīstams moments bija Portugālei, tomēr Tjagu, nokļuvis soda laukumā, nolēma apkrist, par ko gan saņēma brīdinājumu. Mača turpinājumā ritēja ātra, aktīva un asa spēle, kurā pirmajā puslaikā vien Brazīlija nopelnīja četrus brīdinājumus, bet Portugāle tika pie trijām dzeltenajām kartītēm.

Otrajā puslaikā turpinājās ar nelielu Brazīlijas pārsvaru, tomēr bija samērā neinteresanta. Reālāko momentu Portugāle ieguva 60.minūtē, kad pēc Krištianu Ronaldu gājiena pa laukuma malu pie bumbas nokļuva Rauls Mereilešs, bet viņš no vārtu priekšas raidīja to garām. Mača beigās jau abas komandas jau vairāk domāja par savu vārtu nosargāšanu, tomēr kompensācijas laikā bīstamu sitienu izdarīja Ramirešs, tomēr rikošetā lidojošo bumbu Eduardu atsita.

Portugāles izlases sastāvs: Eduardu, Rikardu Karvalju, Bruno Alvešs, Rikardu Košta, Duda (Simau, 54.min.), Fabiu Kentrau, Pepe (Pedru Mendešs, 64.min.), Tjagu, Rauls Mereilešs (Migels Velozu, 84.min.), Dannī, Krištianu Ronaldu.

Brazīlijas izlases sastāvs: Huliu Sesars, Lusiu, Maikons, Huans, Daniels Alvešs, Mišels Bastušs, Žilbertu Silva, Felipe Melu (Hosue, 45.min.), Nilmars, Huliu Baptišta (Ramirešs, 82.min.), Luišs Fabianu (Grafite, 85.min.).

No otrās spēles dalībniecēm vienīgi Kotdivuārai bija nelielas cerības iekļūt astotdaļfinālā, tomēr tad tai bija jāsagrauj Ziemeļkoreja, bet Portugālei pārliecinoši jāzaudē Brazīlijai. Šajā mačā Abdelkadjē Keitam spēles rezultātu bija iespējams atklāt jau otrajā minūtē, bet viņa sitienu tvēra korejiešu vārtsargs Ļi Mjonguks. Turpinājumā Kotdivuāra saglabāja pārsvaru, 14.minūtē Jaja Turē atklājot rezultātu, bet vēl pēc sešām minūtēm Žervē Kuasī, panākot arī 2:0.

Mača atlikušajā laikā Kotdivuāra turpināja kontrolēt spēles gaitu, bet spēja gūt vēl tikai vienus vārtus, kad 82.minūtē precīzs bija Salomons Kalū. Tomēr tā kā Portugāle un Brazīlija nospēlēja neizšķirti, arī Kotdivuārai turnīrs līdz ar šo maču ir noslēdzies.

Apakšgrupā ar septiņiem punktiem uzvarēja Brazīlija, Portugāle tika pie pieciem punktiem, Kotdivuāra izcīnīja četrus punktus, bet Ziemeļkoreja turnīru noslēdza bez punktiem.

Astotdaļfinālā Brazīlija spēkosies ar H grupas otro spēcīgāko komandu, bet Portugāle tiksies ar H grupas uzvarētājiem.

Šajā grupā pēc divām kārtām pirmajā vietā ar sešiem punktiem atrodas Čīle, bet pa trīs punktiem izcīnījušas Šveice un Spānija. Savukārt Hondurasas izlasei punktu nav, un tā saglabā tikai teorētiskas izredzes iekļūt astotdaļfinālā.

Pēdējos mačos piektdien plkst.21.30 pēc Latvijas laika Čīle tiksies ar pašreizējo Eiropas čempionvienību Spāniju, bet Šveice spēkosies ar Hondurasu.

Ziemeļkorejas izlases sastāvs: Ļi Mjonguks, Ca Jonhjoks, Paks Namčols, Paks Čerčins, Či Junnams, Ļi Džunirs, Āns Junhaks, Ļi Gvančons, Muns Inguks (Cojs Kumčers, 67.min.), Huns Jončo, Jons These.

Kotdivuāras izlases sastāvs: Bubakars Barī, Artūrs Boka, Emanuels Ebuē, Kolo Turē, Kristiāns Kofī Ndrī (Sejdū Dumbiā, 79.min.), Abdelkadjē Keita (Salomons Kalū, 64.min.), Didjē Zokora, Šeiks Tiotē, Jaja Turē, Didjē Drogbā, Žervē Kuasī (Aruna Dindane, 65.min.).

LETA/Foto: AFP

­