Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ar F-1 formulu mēģinās sasniegt jaunu Biķernieku trases ātruma rekordu
Citi sporta veidi

Ar F-1 formulu mēģinās sasniegt jaunu Biķernieku trases ātruma rekordu

Jauns.lv

Septembrī Rīgā plānots ar Pirmās formulas (F-1) "Renault" bolīdu sasniegt Biķernieku trases ātruma rekordu, kasjauns.lv informēja sacīkšu "1000km Grand Prix Riga" organizatori.

Ar F-1 formulu mēģinās sasniegt jaunu Biķernieku t...
Titulētā itāļu pilota Jarno Trulli kādreizējā formula arī būs redzama darb\ibā Biķernieku trasē.
Titulētā itāļu pilota Jarno Trulli kādreizējā formula arī būs redzama darb\ibā Biķernieku trasē.

­ ­

"1000km Grand Prix Riga" 10. un 11. septembrī būs autošosejas sacensības, kuru laikā uz Rīgu atgādās četras F-1 formulas. Ātruma rekordu centīsies sasniegt 2004. gada auto, kuru savulaik pilotēja itālietis Jarno Trulli.

Uz Rīgu atgādās arī 2002. gada "Jordan" komandas formulu, ar kuru sacensībās piedalījās japānis Takuma Sato, un 2003. gada "Arrows" komandas formulu, ar kuru F-1 čempionātā startēja Vācijas pilots Haincs Haralds Frencens. Sagadāms, ka trasē dosies arī divvietīgs spēkrats, kas veidots no divām 1999. gada "Arrows" komandas formulām.

Neilgi pirms Līgo svētkiem Rīgā bija ieradies Tonijs Svartsjo no kompānijas "SpeedPassion", kas nodarbojas ar F1 formulu šovu rīkošanu, lai izvērtu Biķernieku kompleksās sporta bāzes trases konfigurāciju, seguma kvalitāti un kopējo atbilstību F-1 sacīkšu bolīdam.

Pēc Svartsjo vērtējuma, Biķernieku trases konfigurācija ir ļoti interesanta, un tā atrodas ļoti skaistā vietā. Viņš cer, ka ātruma rekorda sasniegšanai netraucēs arī vietām nelīdzenais segums.

F-1 formulas Latvijā jau ir bijušas vairakkārt, taču pirmoreiz tās izbrauks trasē.