Marks Vēbers uzvar Lielibritānijas „Grand Prix”
Citi sporta veidi
2010. gada 11. jūlijs, 17:15

Marks Vēbers uzvar Lielibritānijas „Grand Prix”

Jauns.lv

Par Pirmās formulas (F-1) desmitā posma - Lielbritānijas "Grand Prix" - uzvarētāju svētdien kļuva "Red Bull" komandas braucējs Marks Vēbers no Austrālijas.

­

Finišā Vēbers par 1,360 sekundēm apsteidza kopvērtējuma līderi, mājinieku Lūisu Hamiltonu no "McLaren-Mercedes" komandas.

Kvalifikācijā uzvarēja Vēbera komandas biedrs Sebastjans Fetels, tomēr viņš startā piedzīvoja nelielu sadursmi, pārdurot riepu, kas viņu atmeta uz pašu pēdējo pozīciju. Finišu Fetels sasniedza septītajā vietā.

Pēc finiša Vēbers komandas radio pateica: "Nav slikti otrajam pilotam." Tas notika, jo vienības vadība pirms posma paziņoja, ka šajās sacensībās komandas pirmais numurs būs Fetels, kurš saņēma jaunu, speciāli uzlabotu antispārnu.

Vēl uz goda pjedestāla šajā posmā nokļuva arī "Mercedes GP" komandas pilots Niko Rosbergs, bet pirmajā sešiniekā finišēja arī pasaules čempions Džensons Batons no "McLaren-Mercedes", kurš startēja tikai no 14. pozīcijas, F-1 veterāns Rubenss Barikello no "Williams" komandas, kā arī Kamui Kobajaši no "Sauber" vienības.

Pēc šī posma F-1 kopvērtējumā pirmās divas vietas saglabāja abi "McLaren-Mercedes" piloti - čempionāta vadībā ar 145 punktiem atrodas Hamiltons, bet 12 punkti mazāk ir Batonam. Uz trešo vietu ar 128 punktiem pakāpās Vēbers, bet Fetelam tagad ir 121 punkts. Piektais ar 98 punktiem ir "Ferrari" pilots Fernando Alonso, kurš šoreiz finišēja 14.vietā, bet pirmo sešinieku ar 83 punktiem noslēdz "Renault" komandas braucējs Roberts Kubica. Konstruktoru kausa izcīņā pirmo vietu ar 278 punktiem saglabāja "McLaren-Mercedes", bet 29 punkti mazāk ir "Red Bull" komandai. Tikmēr trešajā vietā esošajai vienībai "Ferrari" ir 165 punkti.

Nākamais F-1 posms notiks 25.jūlijā Vācijā.

LETA/Foto: AFP

­