Basketbols
2010. gada 13. jūlijs, 00:14

U-20 basketbolistiem zaudējums pret spēcīgo Serbiju

Jauns.lv

Kārtējo zaudējumu Eiropas čempionāta A divīzijā turnīrā pirmdien piedzīvoja Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase, kas otrā posma E grupas pirmajā spēlē ar 57:70 (13:18, 12:17, 19:18, 13:17) piekāpās Serbijas vienaudžiem.

Šajā mačā rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 19 gūtajiem punktiem bija Lauris Blaus, bet Kristera Zeidaka kontā 16 punkti un deviņas atlēkušās bumbas. Interesanti, ka sešas no savām atlēkušajām bumbām Zeidaks izcīnīja vēl pirmajā ceturtdaļā.

Pirmos divus punktus guva serbi, tomēr nākamās piecas minūtes vadībā atradās Latvijas izlase, iegūstot pat septiņu punktu pārsvaru (9:2). Tomēr spēle ritēja kā pa viļņiem un vēl pēc dažām minūtēm jau Latvijas izlasei bija piecu punktu deficīts (11:16), bet pēc pirmās ceturtdaļas zaudēja ar 13:18.

Jau otrās ceturtdaļas sākumā Serbijas izlase ieguva arī desmit punktu pārsvaru (25:15). Turpinājumā cīņas gaita nemainījās un pēc pirmā puslaika Latvijas izlasei joprojām bija desmit punktu deficīts - 25:35.

Trešās ceturtdaļas otrajā pusē Latvijas izlase spēja pietuvoties līdz 40:47, tomēr uz to serbi uzreiz atbildēja ar diviem tālmetieniem un pēc trešās ceturtdaļas Latvija zaudēja ar 44:53.

Tomēr Latvijas izlase nepadevās un ceturtās ceturtdaļas sākumā spēja trīs reizes pietuvoties līdz piecu punktu deficītam, tomēr mača izskaņā sekmīgāk nospēlēja serbi, neļaujot saviem pretiniekiem pretendēt uz panākumu.

Līdz ar to pēc šī mača Latvijas izlase ar trijiem zaudējumiem trijās spēlēs joprojām ieņem pēdējo, sesto vietu, bet Serbija ar diviem panākumiem pakāpās uz otro vietu.

Kā ziņots, turnīra pirmajā posmā Latvijas izlase sacentās A apakšgrupā, kur izcīnīja vienu uzvaru un piedzīvoja divus zaudējumus, bet iekļuva nākamajā kārtā.

Latvijas U-20 izlase pirmajā mačā ceturtdien ar rezultātu 70:91 piekāpās Ukrainas vienaudžiem, bet otrajā spēlē piektdien ar 84:53 pieveica Čehiju. Savukārt trešajā spēlē sestdien Latvijas jaunie basketbolisti ar 53:82 piekāpās Grieķijai.

Pēc grupu turnīra trīs labākās A grupas komandas Grieķija, Ukraina un Latvija, ņemot līdzi savstarpējo spēļu rezultātus, tiekas ar B grupas trim spēcīgākajām vienībām - Melnkalni, Lietuvu un Serbiju, veidojot E grupu. Ceturtdaļfinālā iekļūs četras spēcīgākās vienības.

Nākamajā mačā Latvijas izlase otrdien tiksies ar Lietuvu, kas pirmdien ar 70:75 piekāpās Grieķijai, bet grupas kopvērtējumā ar vienu panākumu atrodas ceturtajā vietā.

Kā ziņots, pirms Eiropas čempionāta Vara Krūmiņa vadītā komanda aizvadīja sešas pārbaudes spēles, turklāt pirmā no tām notika tikai pirms nepilnām divām nedēļām. Sākotnēji Latvijas U-20 izlase 47:83 un 58:77 piekāpās Lietuvas vienaudžiem, tad divas reizes mačos, kuri tika izspēlēti pa trijām trešdaļām, uzvarēja U-18 valstsvienību, ar 77:98 piecu piektdaļu garā mačā piekāpās pieaugušo valstsvienībai, bet pēc tam divreiz ar 54:67 zaudēja un ar 87:83 pieveica Somijas U-20 izlasi.

Paredzams, ka Kristers Zeidaks, Mārtiņš Meiers un Dāvis Rozītis pēc turnīra pievienosies pieaugušo valstsvienībai, cenšoties iekļūt tās sastāvā.

Pagājušā gada Eiropas čempionātā Latvijas izlase izcīnīja desmito vietu.

Latvijas U-20 izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā:

Kristaps Brigmanis, Kalvis Krūmiņš, Ģirts Celms, Haralds Kārlis, Armands Ošiņš, Mārtiņš Laksa, Kristers Zeidaks, Artjoms Butjankovs, Ričmonds Vilde, Mārtiņš Meiers, Lauris Blaus, Dāvis Rozītis, Oto Ošenieks.

LETA