Futbols
2010. gada 1. novembris, 21:17

FK "Ventspils" par līdzjutēju jēlībām saņem 150 latu naudassodu

Jauns.lv

FK ''Ventspils'' par tā atbalstītāju necenzēta satura plakātiem un lamām Latvijas čempionāta virslīgas spēlē būs jāmaksā 150 latu sods, pastāstīja Latvijas Futbola federācijas (LFF) disciplinārās komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Liholajs.

Plakātus FK "Ventspils" fanu grupa svētdien Rīgā izvietoja stadiona tribīnēs spēlē pret "Skonto", kurai bija pievērsta īpaša uzmanība sportiskās intrigas dēļ. Abas komandas pretendēja uz čempionu titulu, kuru ar neizšķirtu rezultātu nodrošināja "Skonto".

Sods FK "Ventspils" piespriests atbilstoši LFF disciplinārajam reglamentam, kas viesu klubam paredz sankcijas par savu atbalstītāju nepiedienīgu uzvedību, paskaidroja Liholajs. Kā nepiedienīga uzvedība reglamentā kvalificēta arī jebkādu aizskarošu lozungu izvietošana un verbāli nepieņemama izteiksme.

''Skonto'' stadionā labi redzamā vietā aiz vārtiem FK ''Ventspils'' atbalstītāji vienu pēc otra izvietoja divus lielus, īpaši nejaukus, krievu valodā rakstītus plakātus. Vienā no tiem necenzētas rupjības bija adresētas ''Skonto'' klubam, bet otrs plakāts bija ''Skonto FC'' īpašnieka Beslana Abdulmuslimova cieņu aizskarošs, pazemojošiem vārdiem norādot uz viņa etnisko izcelsmi. Pirms plakātus stadionā aizvāca, tos varēja redzēt visi klātesošie līdzjutēji Latvijas čempionāta izšķirošajā spēlē. Pēc oficiālā protokola, cīņu klātienē vēroja 1500 skatītāju. Spēli arī ierakstīja, lai vakarā to rādītu Latvijas Televīzijas 7. kanālā.

FK "Ventspils" piespriestais sods gan ir tālu no disciplinārajā reglamentā paredzētā 3000 latu maksimuma. Bargāks sods FK "Ventspils" gaidīs, ja kluba fani atkārtoti pieļaus līdzīgu pārkāpumu, teica Liholajs. Minimālā soda takse ir 100 latu.

Par drošību un kārtību atbildīgā LFF amatpersona Vladimirs Žuks aģentūrai BNS iepriekš teica, ka par notikušo rakstīs ziņojumu, kas jau pirmdien tiks izskatīts federācijā. Žuks atzina, ka FK "Ventspils" ir vienīgais klubs, ar kuru šosezon ir problēmas līdzjutēju uzvedības dēļ.

Jau ziņots, ka Latvijas čempionāta virslīgas turnīra priekšpēdējā kārtā ''Skonto'' pietika ar neizšķirtu 2:2 pret FK ''Ventspils'', lai pēc piecu gadu pārtraukuma atgūtu Latvijas čempionu titulu.

BNS