LOV vasaras sezonas A sastāvā iekļauti 17 sportisti
Citi sporta veidi
2010. gada 10. decembris, 15:44

LOV vasaras sezonas A sastāvā iekļauti 17 sportisti

Jauns.lv

Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) dalībnieku sapulcē piektdien vasaras sporta veidos 2011./2012.gada sezonas A sastāvā iekļauti 17 sportisti, kasjauns.lv informēja LOV Sporta un zinātnes nodaļas vadītāja Marita Vilciņa.

Kopā A, B un jaunatnes sastāvos tika uzņemti 11 sporta veidu 60 pārstāvji, kas bija izpildījuši LOV atlases kritērijus 2009./2010.gada sacensību sezonā.

A sastāvā iekļauti cīkstone Anastasija Grigorjeva, džudisti Jevgēņijs Borodavko, Deniss Kozlovs un Vladimirs Osnačs, pieccīņniece Jeļena Rubļevska, pludmales volejbolsti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, BMX riteņbraucēji Māris Štrombergs un Artūrs Matisons, smaiļotāji Krists Straume un Aleksejs Rumjancevs, svarcēlājs Viktors Ščerbatihs, vieglatlēti Ineta Radeviča, Māris Urtāns, Ainārs Kovals un Vadims Vasiļevskis, kā arī vingrotājs Jevgēņijs Saproņenko.

B sastāvā tika iekļauti airētāji Lauris Šīre un Dairis Adamaitis, bokseris Artjoms Ramlavs, cīkstone Laura Skujiņa, džudisti Aigars Mīlenbergs un Evija Puķīte, pieccīņnieks Deniss Čerkovskis, pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs, Ruslans Sorokins, Inguna Minusa un Inese Jursone, BMX riteņbraucēji Edžus Treimanis un Kristers Lejiņš, svarcēlājs Artūrs Plēsnieks, vieglatlēti Sinta Ozoliņa-Kovala, Zigismunds Sirmais, Līna Mūze, Madara Palameika, Aiga Grabuste, Jānis Leitis un Igors Sokolovs, kā arī vingrotājs Dmitrijs Trefilovs.

Savukārt jaunatnes sastāvā iekļuva airētāja Elza Gulbe, cīkstoņi Aleksandrs Višņakovs, Armands Zvirbulis un Sergejs Djomins, džudisti Artūrs Kurbanovs, Vladislavs Staruhs, Gļebs Talalujevs un Vadims Lando, kanoe airētāji Miķelis Ežmalis, Antons Knesis un Gatis Pranks, smaiļotāji – Mārtiņš Veispals un Staņislavs Timošenko, BMX riteņbraucēji Rihards Veide, Kristers Taims, Kristaps Vinters un Kristaps Vekša, svarcēlājs Artjoms Žerebkovs, kā arī vieglatlēti Pauls Pujāts, Laura Ikauniece un Intars Išejevs.

Sportistu līdzfinansējuma apjoms un kārtība tiks noteikts individuāli pēc mācību-treniņu darba tāmju, sacensību kalendāra un treniņu plānu iesniegšanas, līdz ko būs zināms LOV 2011.gada budžets.

Pēc tam tiks noslēgti līgumi ar attiecīgo sporta veidu federācijām, lai ar 2011.gada janvāri varētu uzsākt finansēt 2012.gada Londonas olimpisko spēļu A un B sastāvu, kā arī jaunatnes sastāvu sportistu gatavošanos pirmsolimpiskajai sacensību sezonai.

kasjauns.lv/Foto: LETA