Gulbis krīt, Sevastova paliek
Citi sporta veidi
2011. gada 14. februārī, 11:59

Gulbis krīt, Sevastova paliek

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP pasaules rangā, kas publicēts pirmdien, atkāpies par vienu vietu un tagad ieņem 22.pozīciju.

Gulbis krīt, Sevastova paliek...
Latvijas vadošie tenisisti Ernests Gulbis un Anastasija Sevastova, veiksmīgi startējot šajā nedēļā, var sasniegt jaunas karjeras rekordvietas jau nākamnedēļ.
Latvijas vadošie tenisisti Ernests Gulbis un Anastasija Sevastova, veiksmīgi startējot šajā nedēļā, var sasniegt jaunas karjeras rekordvietas jau nākamnedēļ.

Šobrīd Latvijas tenisistam ir 1575 ranga punkti.

Rekordvietu Gulbis sasniedza 7. februārī publiskotajā rangā, kad Latvijas vadošais tenisists pakāpās par vienu pozīciju, ieņemot 21.vietu.

Kā ziņots, Gulbis pagājušajā nedēļā slimības dēļ atsauca dalību no Roterdamas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra vienspēļu un dubultspēļu sacensībām.

Šonedēļ Gulbis piedalīsies Marseļas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā. Pirmajā kārtā latvietis tiksies ar vācieti Filipu Petšneru, kuram jaunākajā rangā atvēlēta 60. pozīcija.

No pārējiem Latvijas tenisistiem jaunākajā ATP rangā Andis Juška zaudējis 17 vietas un tagad ieņem 331. pozīciju, bet Kārlis Lejnieks atkāpies par sešām vietām uz 375. pozīciju. Tikmēr Deniss Pavlovs nosargājis 544. vietu, Adrians Žguns zaudējis 59 vietas un tagad atrodas 727. pozīcijā, bet Miķelis Lībietis atrodas 1369. vietā.

ATP ranga pirmajā desmitniekā notikusi viena izmaiņa.

Pirmo vietu joprojām ieņem spānis Rafaels Nadals, kuram seko šveicietis Rodžers Federers un serbs Novāks Džokovičs. Tikmēr ATP ranga ceturto vietu saglabājis zviedrs Robins Sēderlings, piektais joprojām ir Austrālijas atklātā čempionāta finālists Endijs Marejs no Lielbritānijas, sestais ir spānis Davids Ferrers, bet septītais ir čehs Tomašs Berdihs. Astotais joprojām ir amerikānis Endijs Rodiks, devīto vietu saglabājis Fernando Verdasko no Spānijas, bet pirmajā desmitniekā atgriezies austrietis Jirgens Melcers, kurš apsteidzis krievu Mihailu Južniju.

Dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko vietu ieņem Juška, kurš atkāpies par 11 vietām uz 184. pozīciju, savukārt Pavlovs atkritis uz 219. pozīciju. Gulbis zaudējis piecas vietas un šobrīd ieņem 403. vietu, Lībietis atkāpies par vienu pozīciju uz 640. vietu, bet Lejnieks zaudējis četras pozīcijas un tagad atrodas 897. vietā. Savukārt Artūrs Kazijevs rangā ieņem 1182. vietu.

Tikmēr Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova WTA vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, saglabājusi iepriekš ieņemto 36. pozīciju, kas ir viņas karjeras rekordvieta, bet beļģiete Kima Klijstersa oficiāli atgriezusies saraksta pirmajā vietā.

Sevastovas kontā ir 1610 punkti.

Kā ziņots, Sevastova pagājušajā nedēļā piedzīvoja zaudējumu Parīzes WTA "Premier" sērijas turnīrā, kad pirmās kārtas mačā ar 6-7 (5:7), 2-6 piekāpās Igaunijas līderei Kaijai Kanepi. Šonedēļ Latvijas vadošā tenisiste piedalīsies Dubaijas WTA "Premier" sērijas turnīrā, kura pirmās kārtas mačā pirmdien mērosies spēkiem ar Austrālijas tenisisti Anastasiju Radionovu.

No pārējām Latvijas tenisistēm jaunākajā WTA vienspēļu rangā Diāna Marcinkēviča atkāpusies par vienu pozīciju uz 570. vietu, bet Līga Dekmeijere zaudējusi divas vietas un tagad ieņem 617. pozīciju. Tikmēr trīskārtējā pagājušā gada Latvijas čempione Lina Lileikite atguvusi četras pozīcijas un atrodas 1077. vietā, bet Jūlija Kuļibaba pakāpusies par divām vietām uz 1152. pozīciju.

WTA ranga pirmajā desmitniekā notikusi viena izmaiņa.

Pateicoties pagājušajā nedēļā izcīnītajai uzvarai Parīzes WTA "Premier" sērijas tenisa turnīra ceturtdaļfinālā, Klijstersa apsteigusi līdzšinējo ranga pirmo numuru dānieti Karolīnu Vozņacki, kura tagad atrodas otrajā vietā. Turnīra finālā Klijstersa svētdien ar 4-6, 3-6 zaudēja Čehijas tenisistei Petrai Kvitovai.

Klijstersa WTA ranga pirmajā pozīcijā 2003. gadā atradās 12 nedēļas, bet vēl septiņas nedēļas 2007. gadā. Tomēr šajā nedēļā, sekmīgi nospēlējot Dubaijas WTA "Premier" turnīrā, Vozņacki atkal būs iespēja apsteigt beļģieti.

Tikmēr trešo vietu rangā joprojām ieņem krieviete Vera Zvonarjova. Ceturtā ir itāliete Frančeska Skjavone, kurai seko austrāliete Samanta Stosura, bet sestā ir amerikāniete Venusa Viljamsa. Septītajā vietā atrodas ķīniete Na Li, kamēr astotajā vietā joprojām atrodas serbiete Jeļena Jankoviča. Devīto vietu ieņem Baltkrievijas tenisiste Viktorija Azarenka, bet desmitnieku noslēdz Agņeška Radvanska no Polijas.

Tikmēr dubultspēļu rangā Dekmeijere atkāpusies par piecām pozīcijām uz 75. vietu. No pārējām Latvijas tenisistēm Sevastova pakāpusies uz 203. pozīciju, Marcinkēviča zaudējusi divas vietas un tagad ieņem 434. pozīciju, Lileikite pakāpusies par divām vietām uz 873. pozīciju, bet Irina Kuzmina ieņem 1070. vietu.


LETA/Foto: EPA/LETA