Gudļevskis "sausā", HK "Rīga" sagrauj Kerču un Minskas "Junostj"

Gudļevskis "sausā", HK "Rīga" sagrauj Kerču un Minskas "Junostj"

Jauns.lv

Rīgas "Dinamo" jauniešu komanda "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) turnīra spēlē otrdien ar 6:0 (2:0, 3:0, 1:0) savā laukumā pārliecinoši pieveica Baltkrievijas komandu Minskas "Junostj", kuru pārstāv arī Latvijas uzbrucējs Aleksandrs Kerčs juniors.

Gudļevskis "sausā", HK "Rīga" sagrauj Kerču un Min...

Š

HK "Rīga" vārtsargs Kristers Gudļevskis kārtējo reizi apliecināja, ka ir viens no labākajiem savā pozīcijā visā MHL.
HK "Rīga" vārtsargs Kristers Gudļevskis kārtējo reizi apliecināja, ka ir viens no labākajiem savā pozīcijā visā MHL.

Pēc sekmīgāk aizvadītās pirmās trešdaļas, kurā ar precīziem metieniem izcēlās Miks Lipsbergs un Juris Upītis, spēles likteni rīdzinieki praktiski izšķīra otrās trešdaļas sākumā, kad Ševčenko un Edgars Lipsbergs pirmo 95 sekunžu laikā panāca jau 4:0. Zīmīgi, ka pirmā vārtu guvuma laikā uz noraidīto spēlētāju soliņa atradās tieši Kerčs.

Otrās trešdaļas vidū Bukarts izmantoja Kerča noraidījumu uz 2+10 minūtēm un panāca jau 5:0. Trešajā trešdaļā "Rīgas" hokejisti trīs reizes palika mazākumā, tomēr uzlauzt Kristeru Gudļevski un pēdējās piecās minūtēs arī Uldi Čalpu "Junostj" komandas hokejisti tā arī nespēja. Savukārt pēdējā minūtē Vilkoits panāca jau 6:0.

Par labāko hokejistu "Rīga" komandā šajā mačā tika atzīts Gudļevskis.

Kā ziņots, abu komandu pirmdien notikušajā mačā "Rīgas" komanda savā laukumā zaudēja ar rezultātu 4:5 (3:3, 1:2, 0:0), pārtraucot savu astoņu uzvaru sēriju. Tikmēr "Junostj" hokejistiem tas bija trešais panākums pēc kārtas, kas tagad arī pārtrūcis.

Šis mačs "Rīgas" hokejistiem bija otrais pēdējā regulārā čempionāta mājas spēļu sērijā, kurā līdz 26. februārim tiks aizvadītas septiņas spēles. Savukārt pēdējās četras regulārā čempionāta cīņas "Rīga" komanda aizvadīs izbraukumā ar abiem Sanktpēterburgas klubiem.

Nākamajā cīņā "Rīga" komanda piektdien "Arēnā Rīga" spēkosies ar Dmitrovas "Kriļja sovetov" komandu, kuru pārstāv latviešu uzbrucējs Ronalds Cinks.

MHL Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā pēc šī mača "Rīga" ar 87 punktiem 47 spēlēs nostiprinājās pirmajā vietā, par sešiem punktiem apsteidzot Voskresenskas "Himik" komandu, kas aizvadījusi par vienu spēli mazāk. Savukārt "Junostj" komanda ar 63 punktiem 46 spēlēs atrodas sestajā pozīcijā tajā pašā divīzijā.

Pēc 56 regulārā čempionāta spēlēm izslēgšanas cīņām kvalificēsies četras spēcīgākās divīzijas komandas.

LETA/Foto: LETA