Citi sporta veidi
2011. gada 6. marts, 21:41

Francijas trīssoļlēcējs Tamgo ar jaunu pasaules rekordu triumfē Eiropas čempionātā telpās

Jauns.lv

Par Eiropas vieglatlētikas čempionāta telpās uzvarētāju trīssoļlēkšanā vīriešiem svētdien kļuva Francijas sportists Tedijs Tamgo, sasniedzot jaunu pasaules rekordu.

21 gadus vecais Tamgo aizlēca 17,92 metrus tālu, sev piederošo pasaules rekordu telpās labojot par vienu centimetru.

Jauno rekordu Tamgo sasniedza savā otrajā mēģinājumā, bet ceturtajā Francijas sportists atkārtoti aizlēca 17,92 metrus.

Otrajā vietā ar rezultātu 17,73 metri ierindojās Fabrīcio Donato no Itālijas, bet trešo vietu ieņēma Rumānijas sportists Marians Oprea (17,62 metri).

60 metru sprinta sacensībās vīriešiem triumfēja Frensiss Obikvelu no Portugāles, kurš distanci veica 6,53 sekundēs. Otrajā pozīcijā ierindojās brits Dveins Čemberss, kurš uzvarētājam zaudēja tikai 0,01 sekundi, bet trešo vietu izcīnīja mājinieku galvenā cerība Kristofs Lemetrs, kurš finišēja pēc 6,58 sekundēm.

800 metru distancē ar rezultātu viena minūte un 47,87 sekundes uzvaru svinēja Polijas skrējējs Adams Kščots, otrajā vietā ierindojās viņa tautietis Marcins Levandovskis, bet trešo pozīciju izcīnīja spānis Kevins Lopess.

Tikmēr 1500 metru skrējienā vīriešiem uzvaru izcīnīja spānis Manuels Olmedo, kurš finišēja pēc trīs minūtēm un 41,03 sekundēm. Otrais finišēja Turcijas skrējējs Kemals Kojuncu, kurš uzvarētājam zaudēja 0,15 sekundes, bet trešo vietu ieņēma polis Bartošs Novickis.

4x400 metru stafetē vīriešiem triumfēja čempionāta rīkotāji Francijas komanda, kas distanci veica trīs minūtēs un 6,17 sekundēs.

Otrajā pozīcijā ierindojās Lielbritānijas komanda, kas uzvarētājiem zaudēja 0,29 sekundes, bet trešo vietu izcīnīja Beļģija.

Savukārt septiņcīņas sacensībās vīriešiem uzvaru izcīnīja Baltkrievijas sportists Andrejs Kraučanka, kurš summā iekrāja 6282 punktus. Otrajā pozīcijā ar 6237 punktiem ierindojās Francijas pārstāvis Nadirs el Fasī, bet trešo vietu ar 6178 punktiem izcīnīja čehs Romāns Šebrle.

60 metru sprinta distancē sievietēm ar rezultātu 7,13 sekundes triumfēja Ukrainas sportiste Oļesja Pova, otrajā vietā pēc 0,2 sekundēm ieskrēja cita ukrainiete Marija Rjemjena, bet trešo vietu ieņēma Norvēģijas pārstāve Ezina Okparaebo, kura uzvarētājai zaudēja 0,7 sekundes.

800 metru skrējienā sievietēm uzvaru izcīnīja Krievijas sportiste Jevgēņija Zinurova, kura finišu sasniedza pēc divām minūtēm un 0,19 sekundēm. Otrajā vietā ierindojās Lielbritānijas skrējēja Dženifera Medousa, kas no uzvarētājas atpalika 0,31 sekundi, bet trešo pozīciju izcīnīja Jūlija Rusanova no Krievijas.

Tikmēr 3000 metru skrējienā dāmām triumfēja Helēna Klitero no Lielbritānijas, kura finišēja pēc astoņām minūtēm un 56,66 sekundēm.

Tikai 0,03 sekundes vēlāk finišu sasniedza Oļesja Sireva no Krievijas, bet trešajā vietā ierindojās poliete Lidija Čojecka.

Augstlēkšanas sektorā sievietēm uzvaru izcīnīja Itālijas sportiste Antonieta di Martino, kura pārlēca 2,01 metra augstumā novietoto latiņu.

Otrajā vietā ierindojās spāniete Ruta Beitija, kura uzvarētājai zaudēja piecus centimetrus, bet trešajā vietā ierindojās Zviedrijas augstlēcēja Ebe Jungmarka, kura kura arī pārvarēja 1,96 metrus.

4x400 metru stafetē sievietēm zelta godalgu izcīnīja Krievijas sportistes, kas finišēja pēc trīs minūtēm un 29,34 sekundēm. Otro vietu izcīnīja Lielbritānija, kas uzvarētājām zaudēja 2,02 sekundes, bet trešajā vietā ierindojās Francija.

Kārtslēkšanā sievietēm uzvaru izcīnīja Polijas sportiste Anna Rogovska, kas pārlēca 4,85 metru augstumā novietotajai latiņai. Otrajā vietā ar rezultātu 4,75 metri ierindojās Vācijas sportiste Zilke Špīgelburga, bet trešā bija cita vāciete Kristina Gadšjeva.

Visbeidzot tāllēkšanas sacensībās sievietēm uzvaru svinēja krieviete Darja Kļišina, kas aizlēca 6,80 metrus tālu. Otro vietu ieņēma Naide Gomeša no Portugāles, kura uzvarētājai zaudēja vienu centimetru, bet trešajā vietā ierindojās Jūlija Pidlužnaja, kura no Kļišinas rezultāta atpalika par pieciem centimetriem.

LETA