Biedriņam Goldensteitā tiek dota vēl viena iespēja
Basketbols
2011. gada 30. aprīlis, 17:05

Biedriņam Goldensteitā tiek dota vēl viena iespēja

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" latviešu centra spēlētājam Andrim Biedriņam sastādīta speciāla fizisko treniņu programma, lai viņš šovasar varētu atgūt sportisko formu, vēsta "San Francisco Chronicle".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā ziņots, Biedriņš potītes traumas dēļ nepiedalījās pēdējās 14 "Warriors" komandas spēlēs šīs sezonas regulārajā čempionātā.

Kā vēsta "San Francisco Chronicle", Biedriņam un viņa aģentam Bilam Dafijam bijusi tikšanās ar "Warriors" ģenerālmenedžeri Leriju Railiju. Divu stundu ilgās sarunas laikā tika apspriesta Biedriņa speciālā fizisko un arī garīgo treniņu programma šai vasarai. "Pienācis laiks kaut ko darīt, lai Biedriņš atgrieztos pareizajā virzienā," izteicās Railijs. "Mēs palīdzēsim viņam atgūt pārliecību par saviem spēkiem."

Pēdējo divu sezonu laikā Biedriņu mocījuši dažāda veida savainojumi, kas atstājuši lielu iespaidu uz latvieša sniegumu laukumā. "Mūsu plāns nav tikai strādāt uz Biedriņa fizisko sagatavotību. Tas ietver arī pilnīgu pārliecības atgūšanu. Viņš ir apjucis, turklāt es viņam esmu uzlicis arī atbildības nastu. Viņam būs jātiek ar to galā un atbalstīsim viņu visādā veidā, kā mēs varam," atzina Railijs.

Kā ierasts, Biedriņš vasarā trenēsies Latvijā, tomēr šogad "Warriors" komanda nesūtīs viņam līdzi savu treneri. Tomēr bez uzraudzības Biedriņš nepaliks, jo basketbolista rehabilitācijas plānu kontrolēs Biedriņu pārstāvošā grupa "BDA Sports Management".

"Šajā sezonā no centra pozīcijas nesagaidījām to, ko vēlējāmies," stāstīja Railijs. "Andris šobrīd ir atpakaļ tādā situācijā, ka viņam būs jāpierāda sevi. Viņa galvā pašreiz ir tik daudz lieku domu, ka mums tas būs izaicinājums atgūt viņu kā labu spēlētāju."

Šīs sezonas NBA regulārajā čempionātā Biedriņš laukumā vidēji pavadīja 23,7 minūtes, kuru laikā guva 5,0 punktus, izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas un bloķēja 0,9 pretinieku metienus.

Jau vēstīts, ka "Warriors" komandas galvenais treneris vairs nebūs Kīts Smārts.

Šīs sezonas NBA regulārajā čempionātā "Warriors" ar 36 panākumiem 82 spēlēs ierindojās 12.vietā, neiekļūstot izslēgšanas turnīrā.

Kopš 1994. gada "Warriors" komanda izslēgšanas turnīrā ir spēlējusi tikai vienu reizi.

Kā ziņots, Smārts par "Warriors" galveno treneri kļuva šīs sezonas sākumā, kad amatā nomainīja Donu Nelsonu. Pirms tam Smārts septiņus gadus strādāja par komandas otro treneri.

Pirms šīs sezonas Smārts ar "Warriors" komandu parakstīja līgumu uz vienu sezonu ar iespēju to pagarināt vēl uz vienu gadu.

Kaut "Warriors" komanda Smārta vadībā šosezon izcīnīja par desmit uzvarām vairāk nekā pagājušās sezonas regulārajā čempionātā, tas nebija pietiekami, lai komandas īpašnieki Pīters Grubers un Džo Leikobs atstātu Smārtu galvenā trenera amatā.

Jau vēstīts, ka Nelsons pagājušās sezonas izskaņā kļuva par visu laiku uzvarām bagātāko treneri līgas vēsturē. Tagad Nelsons par trijiem panākumiem apsteidz līdzšinējo rekordistu Leniju Vilkinsu.

70 gadus vecajam Nelsonam ar "Warriors" vēl bija spēkā viena gada līgums par sešiem miljoniem ASV dolāru (2,9 miljoniem latu). Pēc līguma nosacījumiem, Nelsons turpina saņemt pilnu algu.

Nelsons, kurš trīs reizes ir atzīts par līgas labāko treneri, bet piecas reizes kā spēlētājs kļuva par līgas čempionu, pirmo reizi "Warriors" komandu trenēja laika no 1988. līdz 1995.gadam. Pēc tam viņš bija Milvoki "Bucks", Ņujorkas "Knicks" un Dalasas "Mavericks" galvenais treneris, bet 2006.gadā Nelsons atgriezās "Warriors" vienībā.

Tikmēr Smārts ir ļoti labi pazīstams Latvijas basketbolā, jo viņš vairākas vasaras palīdzējis Latvijas vīriešu basketbola izlasei. Smārts 2002. gada sezonu noslēdza kā Klīvlendas "Cavaliers" komandas pagaidu treneris, bet jau no nākamās sezonas bija "Warriors" komandas trenera palīgs.

LETA/Foto: AFP/LETA