Futbols
2011. gada 2. jūnijs, 21:02

Izraēlas izlase atsakās aizvadīt ceturtdien paredzēto treniņu pirms spēles ar Latviju

Jauns.lv

Izraēlas futbola izlase ceturtdien atteicās no iespējas aizvadīt pirmo treniņu pirms 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles ar Latvijas valstsvienību.

Izraēlas izlasei Rīgā bija paredzēts ierasties ceturtdien plkst.16.30, taču noprotams, ka tā ielidoja krietni vēlāk, tādēļ atteicās no iespējas aizvadīt pirmo treniņu jaunajā NSB "Arkādija" dabīgā laukuma stadionā.

Tāpat ceturtdien bija paredzēta arī pilnvērtīga Izraēlas valstsvienības preses konference viesu medijiem un arī vietējiem žurnālistiem, tomēr arī tāda nenotiks.

Piektdien plkst.18 Izraēlas valstsvienībai paredzēts treniņš "Skonto" stadionā. Medijiem būs iespēja redzēt pirmās 15 minūtes no šī treniņa.

Latvijas un Izraēlas valstsvienību spēle notiks sestdien "Skonto" stadionā un sāksies plkst.19.30.

Kā ziņots, Latvija ar Izraēlu pirmoreiz tikās marta beigās izbraukumā, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 1:2.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra F grupas kopvērtējumā pašlaik līderpozīcijā ar 11 punktiem piecās spēlēs atrodas Grieķija, bet tai ar desmit punktiem seko Horvātija un Izraēla, kas aizvadījušas attiecīgi piecas un sešas spēles. Savukārt Gruzija ar deviņiem punktiem sešās spēlēs atrodas ceturtajā pozīcijā.

Tikmēr Latvijas izlase tikusi pie četriem punktiem piecās spēlēs un zaudējusi izredzes uz kvalificēšanos finālturnīram, bet pēdējā, sestajā, vietā atrodas Maltas izlase, kas joprojām cīnās bez punktiem.

Pavisam 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā piedalās 51 Eiropas futbola valstsvienība. Kvalifikācijas turnīrs risināsies līdz šī gada oktobrim, savukārt finālturnīrā, kas 2012.gada jūnijā notiks Polijā un Ukrainā, iekļūs visu deviņu apakšgrupu uzvarētāji, kā arī viena labākā otrās vietas ieguvēja.

Savukārt pārējo apakšgrupu otrās vietas ieguvējas pārspēlēs 2011.gada novembrī cīnīsies vēl par četrām ceļazīmēm uz finālturnīru. Polija un Ukraina kā rīkotājas finālturnīram kvalificējušās automātiski.

LETA